Количка 0
0,00 лв.

Торба с кости

От: Стивън Кинг

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПЯС38
23,00 лв.

„Торба с кости“  е роман за човек, преследван и от себе си, и от миналото.

Четири години след внезапната смърт на съпругата си Джоана авторът на бестселъри Майкъл Нунан още тъгува за нея. Няма как да избяга от лошите мисли и да се пренесе в във въображаемия свят на своите герои: изпаднал е в творческа криза и не само не може да напише нито ред, ами получава хистерични пристъпи дори само при мисълта да напише нова книга. Най-страшни обаче са кошмарите, които го спохождат всяка нощ и в които неизменно присъства семейната вила със странното име „Сара Лафс“.  Дали няма да ги прогони завинаги, ако отново отиде в къщата край езерото Дарк Скор?  Макар и неохотно Майк се подчинява на необяснимия импулс да се върне там, където  е прекарвал толкова щастливи лета с любимата си Джо. 

На пръв поглед градчето в Западен Мейн (толкова малко, че е обозначено на картата само като ТР-90) си е все същото, само че са настъпили промени – местните хора са здраво стиснати в юмрука на всевластния и отмъстителен милионер Макс Девор, чиято единствена цел е да отнеме тригодишната си внучка Кира от снаха си Мати – овдовяла, безпарична и беззащитна. Майк неволно е въвлечен в битката й с властния старец, свикнал да получава всичко, което пожелае. Той се старае да помогне на Мати, същевременно е обсебен от тайните на „Сара Лафс“, където денонощно го преследват призраци и магнитните букви на вратата на хладилника изписват необясними послания. Какви зли сили витаят в къщата… и какво искат от Майкъл Нунан?

Очаквате да прочетете книга за писател, преследван от призраци. Да, наистина е така, но „Торба с кости“  е и роман за човек, преследван и от себе си, и от миналото.

Защото в крайна сметка всеки от нас е само торба с кости.

Романът е получил наградите  Bram Stoker Award for Best Novel (1998), Locus Award for Best Dark Fantasy/Horror Novel (1999), British Fantasy Award for Best Novel (1999)

Повече информация
ISBN 9789544093792
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Брой страници 600
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Торба с кости
Вашият рейтинг