Количка 0
0,00 лв.

Блог

 1. „Скъпи Едуард“ - вдъхновяваща история за споделената скръб и оцеляването

  „Скъпи Едуард“ - вдъхновяваща история за споделената скръб и оцеляването

  „Скъпи Едуард“ е затрогваща история за 12-годишно момче, което е единственият оцелял в самолетна катастрофа. Авторката – Ан Наполитано, черпи вдъхновение за сюжета от действителния случай, в който през 2010 г. самолет, возещ 103 пътника, се разбива и единственият оцелял е 9-годишно момченце. След като научава за този случай, тя споделя, че не спира да мисли за това как едно дете може да има щастлив живот след подобно травмиращо събитие. Именно и затова написва „Скъпи Едуард“ – за да сподели със света надеждата, че една трагедия не е необходимо да обрича човек на доживотно страдание. В романа си, който мигновено печели сърцата на читателите, тя създава предпоставките, които се надява, че биха излекували една наранена детска душа.

   

  В началото на романа авторката ни запознава по-подробно с някои от пасажерите на полет 2077 до Лос Анджелис. Сред тях е и 12-годишният Еди, който, заедно с майка си, баща си и по-големия си

  Виж повече:
 2. Думи на Нора Робъртс за "Наследството" 

  Думи на Нора Робъртс за "Наследството" 

  Толкова се забавлявах, докато пишех „Наследството“, първата книга от трилогията „Прокълнатите булки“.

  Надявам се, читателю, че и на теб ще ти хареса, както и всички неща, с които героинята ще се сблъска в красивото, призрачно имение на брега на Мейн.

   

  Нора

  Виж повече:
 3. Национално литературно турне на Александър Секулов

  Национално литературно турне на Александър Секулов

  В навечерието на Международния ден на книгата започва Националното литературно турне на Александър Секулов. То ще бъде открито в Пловдив с премиера на „Възхвала на провинцията“. По време на литературното турне авторът ще се срещне с почитателите си в София, Чавдар, Бургас, Стара Загора, Хасково, Асеновград и Панагюрище. 

  Виж повече:
 4. Интервю с Неда Антонова

  Интервю с Неда Антонова

  ДОБРИТЕ КНИГИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ...

  Виж повече:
 5. Откъс от "Аделейд"

  Откъс от "Аделейд"

   

  Емоционален роман за несподелената любов – тази, която ни разтърсва, ранява, белязва и променя за цял живот.

  Виж повече:
 6. Интервю с Дженевийв Уилър

  Интервю с Дженевийв Уилър

  „Аделейд“ не е лек роман, но е написан с чувство за хумор и вярвам, че в крайна сметка ще остави читателя с усещане за смисъл и надежда. Защото през колкото и труден период да преминава човек, накрая нещата винаги се нареждат.

  Виж повече:
 7. Автор на месеца: Жозе Родригеш душ Сантуш

  Автор на месеца: Жозе Родригеш душ Сантуш

  Възползвайте се от възможността да се докоснете до творчеството на един от най-продаваните европейски автори Жозе Родригеш душ Сантуш в книжарници "Хермес" и на www.hermesbooks.bg!

  Виж повече:
 8. Промоционална кампания „Детско царство“

  Промоционална кампания „Детско царство“

  По случай деня на детската книга - 2 април, онлайн книжарница „Хермес“ Ви предлага богато разнообразие от заглавия за деца с до - 30% намаление!

  Виж повече:
 9. Интервю с Лилия Старева

  Интервю с Лилия Старева

  Българската сватба е низ от вълшебства и всяко мънисто в нея е любопитно, интересно и важно.

  Виж повече:
 10. „Убийствата на Медичи“ – венецианска мистерия с криминален привкус

  „Убийствата на Медичи“ – венецианска мистерия с криминален привкус

  „ Зима, пролет. Лято, есен. Човек не може да пребори времето. Светът винаги е по-голям от нас. “
   
  „Убийствата на Медичи“ поставя началото на поредицата „Мистерии във Венеция“ с главен герой – британския архивист Арнолд Клоувър. За написването на книгата си Дейвид Хюсън споделя: „Арнолд Клоувър е моят шанс за „забавно“ четиво. Това е първата история от серия романи, които бих определил като „исторически мистерии“ – истории, развиващи се в съвремието, но оформени от миналото и неговия отзвук в настоящето.“
   
  Дейвид Хюсън е роден в Англия. Работил е като журналист, но голямата му мечта е да стане писател и той не се отказва от нея. Днес има издадени 30 романа, преведени на повече от 15 езика. Авторът ни пренася в красивата и мистериозна Венеция по време на карнавала, за да станем свидетели на едно убийство и да се впуснем в разгадаването
  Виж повече: