Количка
Вход

Блог

 1. По стъпките на героите от „Да се срещнем във Венеция“

  По стъпките на героите от „Да се срещнем във Венеция“

  Ако обичате книгите и пътешествията, сега може да ги съчетаете с новия роман от  Барбара Ханей „Да се срещнем във Венеция“. Увлекателната семейна история ще ви отведе до няколко красиви места във Венеция и ще ви потопи в омагьосващата атмосфера на града, покорявайки всички сетива.

  Виж повече:
 2. Габриел Алон се впуска в пореден случай в „Новото момиче”

  Габриел Алон се впуска в пореден случай в „Новото момиче”

  В новата книга от поредицата легендарният Габриел Алон си партнира със съмнителен близкоизточен съюзник. Когато 12-годишната Джихан е отвлечена от елитно женевско училище, Алон - ръководител на израелското разузнаване, е сред първите отзовали се. Бащата на момичето Халид бин Мохамед - наследник на саудитския трон, привиква именно Алон на помощ, тъй като не се съмнява в ефективността му. Халид, някога смятан за реформатор, готов да внесе в страната иновативни индустрии и граждански свободи, днес е основният заподозрян в убийството на известен журналист. Ако случаят на Халид ви навява асоциации с Мохамед Бин Салман - реалния саудитски престолонаследник и убийството на журналиста Джамал Хашоги, не сте далеч от истината. В „Новото момиче” са сменени само имената.

  В последните си няколко романа Силва насочва вниманието ни към текущи световни дела като намесата на Русия във вътрешните работи на редица държави и заплахата от глобалния тероризъм. Общото между тях разбира се е главни

  Виж повече:
 3. "Заобиколени от идиоти" ни учи как да разберем тези, които не разбираме

  "Заобиколени от идиоти" ни учи как да разберем тези, които не разбираме

  Здравейте, искате ли да си поговорим за идиоти? Вероятно да.

  Имате ли чувство, че сте заобиколени от идиоти, които не разбират какво им говорите и какво се иска от тях? А хрумвало ли ви е, че въпросните идиоти са просто различни от вас хора, които наред с недостатъците си притежават и силни страни?

   

  В 

  Виж повече:
 4. Как Барбара Делински избира дестинациите за своите романи

  Как Барбара Делински избира дестинациите за своите романи

  Най-новият роман от Барбара Делински "Седмица край морето" излиза на 11 август и ни потапя в една история за море, семейство и любов сред крайбрежието на Роуд Айлънд. Вижте защо е избрала да пише именно за това място.

  Виж повече:
 5. Предстои откриването на новата книжарница „Хермес“ в гр. Хасково!

  Предстои откриването на новата книжарница „Хермес“ в гр. Хасково!

  Книжарницата ще отвори врати на 4 август (вторник) от 11 ч. При нас ще откриете книги за всеки в семейството!
  Виж повече:
 6. Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец юли"

  Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец юли"

  Играта се провежда в периода от 29.07.2020 г. до 12.00 часа на 31.07.2020 г. Един от всички участвали ще спечели книгата, която е посочил в печелившия коментар.

  Виж повече:
 7. „Случки в близката нереалност“ – различната картина на живота

  „Случки в близката нереалност“ – различната картина на живота

  След прочита на "Случки в близката нереалност" остава едно странно чувство, което в никакъв случай не е лошо – по-скоро нереално.

  Книгата на Блехер докосва душата. Това е един роман, който не се побира в рамки. Роман-картина, роман-поезия, роман-болка.

  Виж повече:
 8. ТОП 10 на Издателска къща „Хермес“ - 13.07.2020 – 19.07.2020 г.

  ТОП 10 на Издателска къща „Хермес“ - 13.07.2020 – 19.07.2020 г.

  Вижте кои бяха най-търсените заглавия на Издателска къща "Хермес" за изминалата седмица.

  Виж повече:
 9. „Жажда” от Амели Нотомб или какво би ни казал Христос?

  „Жажда” от Амели Нотомб или какво би ни казал Христос?

  В световната история няма друга книга, която да поражда толкова много дискусии, колкото Библията. Историци, теолози, богослови, атеисти, представители на други религии, политици, писатели, артисти, художници – всички се обръщат към Библията в някакъв момент и изказват мнение, защото тази книга не е като другите книги. А най-интересното е, че главният й герой - този, който е причина за нейното създаване, е лишен от собствен глас и другите му приписват своите думи.

  Тази несправедливост е поправена от Амели Нотомб. За пореден път белгийката скандализира с избора на тема, защото кой би си позволил да говори от името на най-известната историческа личност? Но, ако се абстрахираме от личността Иисус и всички знания, които имаме за него, както и промените, които се случват в света след него, откриваме много философия и дълбок психологизъм. И ако има някой, който да успее да улови същността на личността Иисус, то това е Амели Нотомб. Всички сме чували, че Бог е любов. Но също така см

  Виж повече:
 10. С класика през лятото

  С класика през лятото

  Изобилието от слънчева светлина и свободно време са идеалната предпоставка за прочитането на обемни томове през лятото. Кога, ако не през лятната си почивка, може да се разнообразите с любими класически произведения? Представяме ви нашата селекция от 10 класики, на които си струва да обърнете внимание това лято!

   

  1. „Бих умрял за теб и други изгубени истории“, Ф. С. Фицджералд 

  Сборникът съдържа осемнайсет неиздавани, непознати или смятани за безвъзвратно изгубени разказа на легендарния писател. Писани в края на 30-те години на миналия век, те са били отхвърлени от редакторите заради провокативната си тема и стил или са потънали във водовъртежа на последните години от живота на Фицджералд. Дори когато се е нуждаел от пари и вниманието на критиците, писателят е предпочел да ги остави непубликувани, вместо да допусне редакторска намеса. Разказите показват Фицджералд в различна светлина и затвърждават позицията му на една от знаковите

  Виж повече:
Posts loader