Количка 0
0,00 лв.

Поезия

Артикули 1-20 от 169

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Смъртта и Бог
  Смъртта и Бог
  Владимир Левчев
  10,00 лв.
 2. К. П. Кавафис. Стихотворения
  К. П. Кавафис. Стихотворения
  Константинос П. Кавафис
  24,00 лв.
 3. Белите ми нощи
  Белите ми нощи
  Маргарита Петкова
  20,00 лв.

Артикули 1-20 от 169

Настрой възходяща посока
на страница

Някои поетични произведения са просто незабравими. Те ни докосват със своята откровеност, баладичност и емоционална проникновеност, която ни кара да се вълнуваме. Този вид художествена литература е намерила място в сърцата на много от читателите, които искат всичко или нищо. Които разбират четенето на стойностни книги само и единствено като несравнимо удоволствие, с което всеки трябва да се среща възможно най-често. 

В онлайн книжарница ХЕРМЕС ще намерите световна и българска поезия, която е дело на прочути поети от далечното минало и настоящето. Стихотворения, басни и новели - при нас ще откриете модерна лирика и класическа проза за всяка съвременна библиотека. 

Какви видове поезия има

Четенето на стихове е било начин на живот в миналото. В тях предците ни са изразявали чувствата и желанията си, които в повечето случаи са били романтично-носталгични и силно драматични при това. Съществуват няколко вида поезия, които се отличават помежду си в използваните изразни средства, цялостното звучене на творбата и тематичната й насоченост. Всеки поджанр притежава редица художествени свойства, които се основават на формалните си черти. Поезия е:

 • Басня - с фокус върху морала и сатирата;
 • Епични песни - възхваляват героичните подвизи на патриотите;
 • Комедия - осмива обществените нрави и прояви, акцентирайки върху нелепото и порочното;
 • Стихотворение - описва емоционалността на писателя в рими или друг вид художествена тоналност;
 • Новела - кратка повествователна творба;
 • Ода - произведение с тържествена насоченост, което разказва за дадено събитие или персонаж.

 

Поезията е многолика, което означава, че тя може да ни въздейства по много начини. Единият от тях е като ни накара да отдадем почит на красивите слова, които са поднесени по един ритмично структуриран и пленителен начин. Купете книги с поезия на ниски цени от книжарница Хермес и се насладете на всеки момент под акомпанимента на затрогващата лирика. 

Търсят ли се стихосбирките

Стихосбирки се четат не само от децата в училище. Същото можем да направим и ние, което си е своеобразен начин да опитаме нещо различно. Ако досега сме свикнали да прекарваме свободното си време, четейки любовни и криминални романи, то е време да се разнообразим с малко поезия, с която да поглезим сетивата си. Четенето на стихове е масова практика в разгара на високотехнологичния свят, в който живеем. Те ни пренасят в един по-красив и емоционален свят, в който хармонията и драматичните обрати са смисълът на нашето съществуване.