Количка

Блог

 1. Александър Секулов ще се срещне с читатели в Пловдив на 1 ноември

  Александър Секулов ще се срещне с читатели в Пловдив на 1 ноември

  Заповядайте на 1 ноември от 18,00 часа за Среща с автограф с Александър Секулов в Книжарница "Хермес" - Централ в Пловдив! 

   

  Виж повече:
 2. Готови ли сте за една мрачна история за демони, вещици и изпепеляващи емоции?

  Готови ли сте за една мрачна история за демони, вещици и изпепеляващи емоции?

  "Кралството на прокълнатите" ще ви предложи една мрачна история за демони, вещици и изпепеляващи емоции.

  Историята в романа ни пренася в Италия през 19 век. Разхождаме се по китните улички на Сицилия, озарени от слънчевите лъчи, във въздуха се носят аромати на вкусни традиционни ястия, които ни отвеждат до семейния ресторант на семейство Ди Карло. Но тази идилична атмосфера е напът да се срине, асветът на хората - да се преобърне.

  Виж повече:
 3. Даниел Пенев споделя повече за работата си по превода на „Как ще оцените живота си?“

  Даниел Пенев споделя повече за работата си по превода на „Как ще оцените живота си?“

  През октомври със знака на ИК „Хермес“ излезе книгата „Как ще оцените живота си?“ на Клейтън М. Кристенсен, Джеймс Олуърт и Карън Дилън. По този повод поканихме нейния преводач Даниел Пенев да сподели впечатленията си от изданието и да разкаже повече за работата си по превода.

  Виж повече:
 4. Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец октомври 2021"

  Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец октомври 2021"

  Играта се провежда в периода от 29.10.2021 г. до 12.00 часа на 01.11.2021 г. Един от всички участвали ще спечели книгата, която е посочил в печелившия коментар.

  Виж повече:
 5. Човек е раковина, в която морето сънува - интервю с Александър Секулов

  Човек е раковина, в която морето сънува - интервю с Александър Секулов

  Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и „Хроники и химни“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016) и „Дебелянов и ангелите“ (2019). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.

  Вижте какво споделя за новия си роман "Жена на вятъра".

  Виж повече:
 6. Даниела Атанасова заема поста "Главен редактор" на издателство "Хермес"

  Даниела Атанасова заема поста "Главен редактор" на издателство "Хермес"

  От началото на септември ИК „Хермес“ откри нова позиция в издателската си структура – Главен редактор, която ще бъде поета от Даниела Атанасова. Тя е завършила Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Руски и английски език“ и магистратура „Лингвистика и превод“. Наскоро специализира „Авторско право“ към Юридическия факултет на „Харвард“.

  Виж повече:
 7. Ивинела Самуилова за работата си по превода на "Разум и чувства"

  Ивинела Самуилова за работата си по превода на "Разум и чувства"

  На 5 октомври със знака на ИК "Хермес" излезе луксозно издание на един от най-обичаните романи от Джейн Остин. Книгата е поредното емблематично заглавие, което се присъединява към "Клуб Класика", а преводът е на писателката Ивинела Самуилова. Вижте какво споделя тя по повод новото издание на "Разум и чувства".

  Виж повече:
 8. Носталгия по лятото с "Едно незабравимо лято"

  Носталгия по лятото с "Едно незабравимо лято"

  Ако и вие сте като мен и сте затаили дъх в опит да задържите лятото, за да не се изплъзне неусетно между пръстите ви, то последният роман на Сю Муркрофт е перфектната книга, с която ще можете да изживеете последните три месеца отново, да се припознате в героите, да се влюбите в тях, да ги намразите и още веднъж да се потопте изцяло в едно назабравимо лято. Омайващата лятна история разкрива пред нас завладяващи пейзажи и тайни райски кътчета, заради които ще ви бъде непосилно да оставите книгата настрана.

  В „Едно незабравимо лято“ авторката ни среща с двама души, обременени да носят тежестта от грешките на най-близките си хора, докато събират смелост да потърсят щастие там, където веднъж вече са го изгубили - Кланси и Арън – и двамата жертва на нестихващото си желание да бранят чувствата на семействата си, загърбвайки собствените си трепети, а Кланси, помагайки на жителите на селото, сякаш събира изгубените парчета от себе си.


  Виж повече:
 9. 8 незабравими цитата от „Знахар“

  8 незабравими цитата от „Знахар“

  По повод новото луксозно издание на вечната полска класика ви каним да се потопите в книгата с 8 незабравими цитата.

  Виж повече:
 10. Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец септември 2021"

  Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец септември 2021"

  Играта се провежда в периода от 27.09.2021 г. до 12.00 часа на 30.09.2021 г. Един от всички участвали ще спечели книгата, която е посочил в печелившия коментар.

  Виж повече:
Posts loader