Количка
Вход

Блог

 1. Условия на играта "Познай рецептата и спечели"

  Условия на играта "Познай рецептата и спечели"

  Играта се провежда в периода от 21.01.2021 г. до 12:00 часа на 25.01.2021 г. Трима от всички участвали и познали поне една от посочените рецепти, ще спечелят комплект дървена дъска и дървени лъжица с надпис "И замириса на бабини гозби и спомени".

  Виж повече:
 2. „Пътуване към себе си“ отново в книжарниците

  „Пътуване към себе си“ отново в книжарниците

  Първият роман на Блага Димитрова ще се завърне с нов тираж в книжарниците на 26.01. 2021 г. „Пътуване към себе си“ е една от най-ярките творби в българската проза през 60-те години на XX век.

  Виж повече:
 3. 10 любими цитата от „Пътуване към себе си“

  10 любими цитата от „Пътуване към себе си“

  Блага Димитрова е един от най-обичаните и цитирани български автори. Нейният стил на писане е любим на поколения читатели. В тази статия ви представяме 10 любими цитата от „Пътуване към себе си“, които ни вдъхновяват и до днес.

  Виж повече:
 4. 3 причини да прочетете „Очаровайте околните“

  3 причини да прочетете „Очаровайте околните“

  Наръчникът представя напълно нов подход в установяването и поддържането на социални контакти, като съчетава практическа насоченост и основана на научни изследвания информация.

  Виж повече:
 5. Очаквайте скоро „Излекувайте се“ от Кели Нунън Горс

  Очаквайте скоро „Излекувайте се“ от Кели Нунън Горс

  Експерти като Дийпак Чопра, Антъни Уилям, Мариам Уилямсън, Брус Липтън, Джо Диспенза споделят своите възгледи за същността на болестите, за дълбоката връзка между ума и тялото и за реалните възможности за лечение. В книгата са представени и историите на хора, преодолели форми на рак и тежки заболявания, които конвенционалната медицина счита за „нелечими“ и „фатални“.

  Виж повече:
 6. Книги, които вдъхновяват за ново начало

  Книги, които вдъхновяват за ново начало

  В началото на всяка година винаги правим равносметка на изминалата и поставяме новите си цели. Подреждаме приоритетите си и постепенно започваме да работим за „новото си аз“. Ние от „Хермес“ ви приканваме да се вдъхновите за ново начало с няколко интересни и полезни книги.

  Виж повече:
 7. Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  В началото на всяка година си обещаваме да променим нещо в начина си на живот до момента. Започваме от вредните навици и стигаме до начина ни на хранене. В тази статия ви предлагаме няколко идеи, ако сте решили да започнете годината по-здравословно.

   

  Виж повече:
 8. Пътешествие в Норвегия с Ерик Дрегни

  Пътешествие в Норвегия с Ерик Дрегни

  Тези дни ми се четеше нещо леко, приятно и ненатоварващо. Не съм особено голям любител на романтичната проза, така че реших да бъде нещо от съвсем различно естество. Избрах си "Да изживееш норвежката мечта" на Ерик Дрегни от издателство Ера. Много ми харесаха предишните книги от тази поредица и веднага грабнах новото бижу. Ерик Дрегни, авторът на книгата, решава да замине за Норвегия, където да проследи и опише живота на прадедите си и как се е променила държавата днес.

  Заедно с бременната си жена, събира багажа и се установява там като студент за една година. Книгата няма определен сюжет, по-скоро е пътепис. Хареса ми начина, по който е написана - неангажиращо, но интригуващо и най-вече, че освен положителните страни на живота, бяха описани и негативите.

  Из страниците научих колко е трудно да заживееш в Норвегия, без да знаеш език и през какви премеждия трябва да преминеш, за да получиш мобилен телефон. Особено впечатление ми направи разнообразието от диалекти

  Виж повече:
 9. Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Вече няколко години историята на Луиза Кларк очарова българските читатели и трилогията „Аз преди теб“, „След теб“, „Все още аз“ не слиза от класациите с най-продавани книги.

  Виж повече:
 10. В помощ на библиотеките

  В помощ на библиотеките

  Актуална търговска листа на ИК "Хермес"

  Виж повече:
Posts loader