Количка

Блог

 1. Книги, които вдъхновяват за ново начало

  Книги, които вдъхновяват за ново начало

  В началото на всяка година винаги правим равносметка на изминалата и поставяме новите си цели. Подреждаме приоритетите си и постепенно започваме да работим за „новото си аз“. Ние от „Хермес“ ви приканваме да се вдъхновите за ново начало с няколко интересни и полезни книги.

  Виж повече:
 2. Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  В началото на всяка година си обещаваме да променим нещо в начина си на живот до момента. Започваме от вредните навици и стигаме до начина ни на хранене. В тази статия ви предлагаме няколко идеи, ако сте решили да започнете годината по-здравословно.

   

  Виж повече:
 3. Пътешествие в Норвегия с Ерик Дрегни

  Пътешествие в Норвегия с Ерик Дрегни

  Тези дни ми се четеше нещо леко, приятно и ненатоварващо. Не съм особено голям любител на романтичната проза, така че реших да бъде нещо от съвсем различно естество. Избрах си "Да изживееш норвежката мечта" на Ерик Дрегни от издателство Ера. Много ми харесаха предишните книги от тази поредица и веднага грабнах новото бижу. Ерик Дрегни, авторът на книгата, решава да замине за Норвегия, където да проследи и опише живота на прадедите си и как се е променила държавата днес.

  Заедно с бременната си жена, събира багажа и се установява там като студент за една година. Книгата няма определен сюжет, по-скоро е пътепис. Хареса ми начина, по който е написана - неангажиращо, но интригуващо и най-вече, че освен положителните страни на живота, бяха описани и негативите.

  Из страниците научих колко е трудно да заживееш в Норвегия, без да знаеш език и през какви премеждия трябва да преминеш, за да получиш мобилен телефон. Особено впечатление ми направи разнообразието от диалекти

  Виж повече:
 4. Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Вече няколко години историята на Луиза Кларк очарова българските читатели и трилогията „Аз преди теб“, „След теб“, „Все още аз“ не слиза от класациите с най-продавани книги.

  Виж повече:
 5. В помощ на библиотеките

  В помощ на библиотеките

  Актуална търговска листа на ИК "Хермес"

  Виж повече:
 6. Очаквайте бестселърови заглавия от ИК „Хермес“ и през 2021 г.

  Очаквайте бестселърови заглавия от ИК „Хермес“ и през 2021 г.

  Вижте кои книги за малки и големи читатели ще излязат със знака на Издателска къща „Хермес“ в началото на новата година. 

   

  Виж повече:
 7. ТОП 20 на книжарници "Хермес" за 2020 година

  ТОП 20 на книжарници "Хермес" за 2020 година

  Топ 20 на книжарници „Хермес“ за 2020 година изминалата година беше изпълнена с предизвикателства. Въпреки трудностите в книжарници „Хермес“ продължихме да предлагаме най-новите и актуални заглавия, както и утвърдили се бестселъри от родни и чуждестранни автори. Като фаворит на читателите за 2020 г. се открои книгата „Алманах. Традиции и празници“, а миналогодишното издание „Алманах. История на българщината“ отново попадна в челната петица. Този резултат само затвърждава засилващия се интерес към книги от български автори, посветени на историята и традициите. Пример за това са и трите заглавия от Ивинела Самуилова, включени в ТОП 20, сред които е и най-новият й сборник с рецепти – „И замириса на бабини гозби и спомени“. За поредна година в класацията влизат книгите от популярния влогър Слави Панайтов, романът на Мария Лалева и бестселърови издания на ИК „Хермес“ като „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, книгите на Джени Хейл, Антъни Уилям и Жозе Родригеш душ Сантуш.

  Виж повече:
 8. ТОП 20 на ИК „Хермес“ за 2020 година

  ТОП 20 на ИК „Хермес“ за 2020 година

  Макар че 2020 година не беше лека, Издателска къща „Хермес“ продължи да предлага интересни нови заглавия от български и чужди автори. Вярваме, че сега книгите са ни по-нужни отвсякога за да използваме пълноценно времето у дома, да осигурим полезни занимания за децата, да потърсим утеха или да се вдъхновим за първата крачка към едно ново начало. В края на 2020 г. по традиция споделяме с вас кои бяха най-търсените книги на ИК „Хермес“.

  Виж повече:
 9. Виктор Франкъл в търсене на смисъл

  Виктор Франкъл в търсене на смисъл

  Виктор Франкъл е австрийски невролог и психиатър. Той е известен с това, че разработва собствено психотерапевтично учение, което още през 1926 г. обозначава с понятието логотерапия. Той избягва да отнася себе си към някое конкретно психологическо направление, въпреки че според всеобщото мнение логотерапията е хуманистична и/или екзистенциална психотерапия.

   

  Виж повече:
 10. "Въпросителната е половин сърце" - една различна история

  "Въпросителната е половин сърце" - една различна история

  Първата ми среща със София Лундберг беше с книгата й „Червеният тефтер“ – една трогателна история, която трудно се забравя. Нямах конкретни очаквания каква ще бъде новата книга на авторката, единственото, в което бях сигурна, е че отново ще ме отведе на емоционално приключение. Оказах се права.
  Виж повече:
Posts loader