Количка

Блог

 1. Човек е раковина, в която морето сънува - интервю с Александър Секулов

  Човек е раковина, в която морето сънува - интервю с Александър Секулов

  Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и „Хроники и химни“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016) и „Дебелянов и ангелите“ (2019). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.

  Вижте какво споделя за новия си роман "Жена на вятъра".

  Виж повече:
 2. Даниела Атанасова заема поста "Главен редактор" на издателство "Хермес"

  Даниела Атанасова заема поста "Главен редактор" на издателство "Хермес"

  От началото на септември ИК „Хермес“ откри нова позиция в издателската си структура – Главен редактор, която ще бъде поета от Даниела Атанасова. Тя е завършила Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Руски и английски език“ и магистратура „Лингвистика и превод“. Наскоро специализира „Авторско право“ към Юридическия факултет на „Харвард“.

  Виж повече:
 3. Ивинела Самуилова за работата си по превода на "Разум и чувства"

  Ивинела Самуилова за работата си по превода на "Разум и чувства"

  На 5 октомври със знака на ИК "Хермес" излезе луксозно издание на един от най-обичаните романи от Джейн Остин. Книгата е поредното емблематично заглавие, което се присъединява към "Клуб Класика", а преводът е на писателката Ивинела Самуилова. Вижте какво споделя тя по повод новото издание на "Разум и чувства".

  Виж повече:
 4. Носталгия по лятото с "Едно незабравимо лято"

  Носталгия по лятото с "Едно незабравимо лято"

  Ако и вие сте като мен и сте затаили дъх в опит да задържите лятото, за да не се изплъзне неусетно между пръстите ви, то последният роман на Сю Муркрофт е перфектната книга, с която ще можете да изживеете последните три месеца отново, да се припознате в героите, да се влюбите в тях, да ги намразите и още веднъж да се потопте изцяло в едно назабравимо лято. Омайващата лятна история разкрива пред нас завладяващи пейзажи и тайни райски кътчета, заради които ще ви бъде непосилно да оставите книгата настрана.

  В „Едно незабравимо лято“ авторката ни среща с двама души, обременени да носят тежестта от грешките на най-близките си хора, докато събират смелост да потърсят щастие там, където веднъж вече са го изгубили - Кланси и Арън – и двамата жертва на нестихващото си желание да бранят чувствата на семействата си, загърбвайки собствените си трепети, а Кланси, помагайки на жителите на селото, сякаш събира изгубените парчета от себе си.


  Виж повече:
 5. 8 незабравими цитата от „Знахар“

  8 незабравими цитата от „Знахар“

  По повод новото луксозно издание на вечната полска класика ви каним да се потопите в книгата с 8 незабравими цитата.

  Виж повече:
 6. Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец септември 2021"

  Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец септември 2021"

  Играта се провежда в периода от 27.09.2021 г. до 12.00 часа на 30.09.2021 г. Един от всички участвали ще спечели книгата, която е посочил в печелившия коментар.

  Виж повече:
 7. Как се създава български литературен детектив, адекватен на времето, в което живеем

  Как се създава български литературен детектив, адекватен на времето, в което живеем

  След „Хлапета“ и „Неотминало“ „Дъждът оставя следи“ е третият роман на Александър Чобанов. Той е познат на публиката като сценарист и автор на някои от най-разпознаваемите български сериали – „Под прикритие“, „Дяволското гърло“, „Отдел Издирване“, „Съни Бийч“ и други. Вижте какво споделя той за най-новата си книга.

  Виж повече:
 8. Интервю с Паулина Мичева и д-р Петко Славов

  Интервю с Паулина Мичева и д-р Петко Славов

  Вижте какво разказват Паулина Мичева и д-р Петко Славов за предизвикателството да преведеш и предадеш японската култура и традициите на театър Но на страниците на романа „Синът на майстора на маски“ от Алисън Ричман.

  Виж повече:
 9. 10 въздействащи послания от „Книгата с мъдростта на Руми“

  10 въздействащи послания от „Книгата с мъдростта на Руми“

  Цитатите и притчите на Руми, събрани в тази книга, съдържат дълбоки проникновения за същността на божественото и на човешката природа. Мъдрите послания вдъхват сила и ободряват духа, а чувството за хумор стопля сърцето и разсейва мрачните мисли, което превръща този сборник в чудесен източник на вдъхновение в ежедневието. Вижте 10 въздействащи послания от „Книгата с мъдростта на Руми“.

  Виж повече:
 10. Накъде ни водят светулките в новия роман на Христо Добротинов?

  Накъде ни водят светулките в новия роман на Христо Добротинов?

  Новият роман на Христо Добротинов носи поетичното заглавие „Светулките ще ти покажат пътя“. И естествено провокира въпроса – в коя посока ни води книгата?

  Този многогласов роман печели читателя не само със своята конструкция, не само чрез равноправието между героите, но и чрез посланията си.

  Виж повече:
Posts loader