Количка

Блог

 1. Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец юли 2021"

  Условия на играта "Играй и спечели с книгите от месец юли 2021"

  Играта се провежда в периода от 28.07.2021 г. до 12.00 часа на 30.07.2021 г. Един от всички участвали ще спечели книгата, която е посочил в печелившия коментар.

  Виж повече:
 2. 3 очарователни места, до които ни пренася романът „Тайни от острова“

  3 очарователни места, до които ни пренася романът „Тайни от острова“

  Новият роман на Барбара Ханей „Тайни от острова“ разказва вълнуваща история за житейските избори, любовта и прошката. След Ла Серенисима в „Да се срещнем във Венеция“ авторката ни приканва да опознаем екзотичната красота на Австралия. А ние ви представяме три очарователни места, на които ще ви пренесе книгата.

  Виж повече:
 3. Добре дошли отново край Брега на светулките

  Добре дошли отново край Брега на светулките

  Книжното лято не би било същото без нов роман от Джени Хейл. Първите й книги, преведени на български език – „Обичай ме заради мен“ и „Коледни пожелания и бисквитени целувки“, излизат през 2017 година и бързо намират своето място в сърцата на читателите. С новата си книга „Къща край Брега на светулките“ авторката ни кани отново да се насладим на това очарователно място и да се заредим с положителна енергия за едно вълшебно лято.

  Виж повече:
 4. Джени Хейл за романтичните истории и летните романи

  Джени Хейл за романтичните истории и летните романи

  Още в колежа приятел на Джени Хейл я уверява, че някой ден ще бъде известна писателка. Въпреки страстта си към четенето и разказването на истории, едва тогава тя се замисля върху идеята да пише романи. Днес, след седемнайсет издадени книги, тя продължава да бъде вярна на собствения си стил – от книгите й лъхат уют, топлина и романтика. Вижте какво споделя авторката за работния си процес, идеите и вдъхновението и не пропускайте новата й книга "Къща край Брега на светулките".

  Виж повече:
 5. Авторката на „Тайни от острова“ споделя повече за книгата и емоциите, вплетени в нея

  Авторката на „Тайни от острова“ споделя повече за книгата и емоциите, вплетени в нея

  Барбара Ханей е многократно награждавана австралийска писателка. Автор на повече от 40 романтични заглавия, продадени в 12 милиона екземпляра, в над 35 страни по цял свят. През 2020 г. на български език излиза романът й „Да се срещнем във Венеция“, а през юли 2021 г. ИК „Хермес“ ще зарадва почитателите на семейните истории с книгата „Тайни от острова“.

  Виж повече:
 6. Интервю с Катрине Енгберг - автор на "Наемателката" и "Стъклени крила"

  Интервю с Катрине Енгберг - автор на "Наемателката" и "Стъклени крила"

  Катринe Енгберг е родена в Копенхаген, където живее и до днес. Тя има успешна кариера като танцьор и хореограф в телевизията и театъра, преди да започне да пише. „Наемателката“, публикувана в Дания през 2016 г., е дебютът й като писател на криминални романи и първата книга от бестселъровата поредица за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер. Вижте какво разказва за втория си роман "Стъклени крила".

  Виж повече:
 7. Между любовта и дълга в „Баладата“ на Неда Антонова

  Между любовта и дълга в „Баладата“ на Неда Антонова

  Каквото и да кажа за нея няма да бъде достатъчно. Винаги съм изпитвал възхищение към онези 200 четници дръзнали да пресекат Дунав, знаейки къде отиват и каква ще е съдбата им. Опияняващо е рицарството, което излъчат нашите борци, завземайки Радецки и прокламирайки своята висша цел. И той, техния водач със своя строг поглед, но нежна и поетична душа. Техният пример e дар и наше българско наследство. Но познаваме ли историята наистина такава каквато е? Поглеждали ли сме отвъд безсмъртния акт на малцината смели? Знаем ли повече за Ботев и неговия живот, неговата любов?
  Виж повече:
 8. "Когато те сънувах” – книга за саможертвата и любовта

  "Когато те сънувах” – книга за саможертвата и любовта

  Представете си, че когато сънувате, виждате бъдещето на вашите близки. Мислите ли, че сте способни да носите това бреме? Джоуел вижда бъдещето - вижда както щастливите моменти, така и лошите. Той самият забранява на себе си да се влюбва, за да избегне поредния сън, поредната загуба, поредната болка.
  Виж повече:
 9. „Нас, които ни няма“ от Антония Апостолова – книга за причината да ни има

  „Нас, които ни няма“ от Антония Апостолова – книга за причината да ни има

  Има едно особено състояние при четящия човек, което, когато настъпи, създава усещането за слабост. Когато човек чете и някоя книга му хареса, той обикновено може да каже кое му харесва – сюжетът, героите, стилът на автора. Но има едни книги, които толкова много ти харесват, че ако започнеш да изреждаш кое точно ти е харесало, сякаш все нещо пропускаш, сякаш мисълта ти не е достатъчно добре формулирана и слабо се доближава до това, което искаш да кажеш (а ти си четящ човек и уж си изграден от думи).
  Виж повече:
 10. "Стъклени крила" - нов роман от Катрине Енгберг

  "Стъклени крила" - нов роман от Катрине Енгберг

  Дебютният роман на Катрине Енгберг получи възторжени отзиви от читателите и критиката. Камила Легберг – една от най-популярните скандинавски авторки, определи „Наемателката“ като „фантастичен дебют“ и нарече Енгберг „безспорна звезда“. А бестселъровата авторка на Ню Йорк Таймс Кати Райкс пише за романа: Незабравимите герои и брилянтните обрати в сюжета ще запленят читателите. Втората книга на Енгберг също се нареди сред най-продаваните заглавия от жанра в множество страни. Вижте какво споделят читателите за „Стъклени крила“.

  Виж повече:
Posts loader