Количка

Детска литература

Артикули 1-20 от 1964

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Смърт в сенките
  Смърт в сенките
  Вал Макдърмид
  21,90 лв.
 2. Откъде идва храната
  Откъде идва храната
  Виктория Иванова
  6,99 лв.
 3. Разкази - Йордан Йовков (Злато перо)
  -20%
  Разкази - Йордан Йовков (Злато перо)
  Йордан Йовков
  Специална цена 3,60 лв. Редовна цена 4,50 лв.

  0,90 лв. 20 %

 4. Фердо Мравката
  Фердо Мравката
  Ондржей Секора
  18,00 лв.
 5. Романи за деца
  Романи за деца
  Ерих Кестнер
  17,90 лв.
 6. За какво са приятелите?
  За какво са приятелите?
  Сали Гриндли, Пени Дан
  9,90 лв.
 7. Винаги ще те обичам
  -15%
  Винаги ще те обичам
  Марк Сперинг
  Специална цена 8,46 лв. Редовна цена 9,95 лв.

  1,49 лв. 15 %

Артикули 1-20 от 1964

Настрой възходяща посока
на страница

Детските книги и този тип литература като цяло, са много образователни и интересни за подрастващите, учениците, малките дечица и тийнейджърите. Какво представляват и какви видове са достъпни в онлайн книжарница ХЕРМЕС?

Какво представляват детските книги

Те са предназначени основно за деца под 15-16-годишна възраст. Предлагат различни забавни изживявания, чрез представени по подходящ начин истории и приказки. Това включва всички нехудожествени, литературни и художествени формати. Често детските книги са придружени с цветни или черно-бели картинки и илюстрации, чиято цел е подобряване възприятието и интереса от страна на малкия читател. Често, в подобни произведения, историите са измислени, но представени по начин, по който да завладяват съзнанието и добавят поучителен елемент.

Защо е важно четенето

Детските книги, освен забавна и образователна, имат и поучителна и културна стойност. Помагат за развитието на емоционалната интелигентност и креативност, подобряват умственото развитие и способностите. Могат да оформят картина на сегашния свят в главите на малките читатели, да ги поучават, образоват и напътстват. Правилната литература може значително да развие умствените способности, мисълта, съзнанието и мирогледа. Ето защо, подобни четива са подходящи не само за учениците, тийнейджърите и подрастващите, но и за по-възрастните.

Какви видове се предлагат

В онлайн магазин ХЕРМЕС Ви очакват различни видове детски книги от български и световни автори и издателства. Тук ще срещнете следните видове четива:

 • Художествени - предлагат фантастични истории и сюжети, които са дело на автора, описващи и представящи неговото виждане за конкретна история;
 • Научни - представят нещата от живота по начин, по който детето да ги разбере. Трудните за обяснение моменти се пресъздават по забавен и опростен начин, така че да бъдат разбрани;
 • Класически - предлагат най-добрите произведения от минали времена, които са винаги на мода и допринасят за моралното и емоционално съзряване, самоопределяне и цялостно развитие;
 • Образователни - акцентът е в образователния елемент, допринасящ за интелектуалното развитие, надграждане и подобряване.

 

Защо онлайн книжарница ХЕРМЕС е най-доброто място

Защото в онлайн книжарницата са достъпни различни популярни детски книги на български и чуждестранни писатели. Тук ще откриете множество бестселъри и признати имена, чиито цени са сред най-достъпните, а обслужването и доставките - изключително бързи.