Количка 0
0,00 лв.

История

Артикули 1-20 от 573

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Хан Крум
  Хан Крум
  Димитър Мантов
  20,00 лв.
 2. Вера и далавера
  Вера и далавера
  Александър Кьосев
  25,00 лв.

Артикули 1-20 от 573

Настрой възходяща посока
на страница

Историята идва от гръцката дума: “ιστορία”, която означава познание, проучване, придобито чрез някакво изследване. Тази наука се занимава с изучаване на миналото и е фокусирана върху човека и състоянията му, действията му, мирогледите, организациите от миналото до днес и социалните взаимоотношения.

Какво представляват историческите книги

Историческите романи са специфичен жанр в литературата, който се занимава с описания на истински личности и събития, които обаче са обградени от измислени картини и герои. 

За да се напише историческа книга, трябва предварително и широко проучване на миналото, за което се пише. Трябва да се отразят много факти, духът на епохата и обществените отношения. А също така и да има баланс между художествената измислица и действителните събития.

Онлайн книжарница Хермес Ви предлага едни от най-интересните автори на исторически романи в България и от световната литература. Тук можете да намерите впечатляващи заглавия и творби на достъпни цени. Можете да поръчате своята книга онлайн от сайта на Хермес или да посетите най-удобната и близка тяхна книжарница.

Една от най-четените класики е историческият роман "Парижката Света Богородица“ на Виктор Юго. Този невероятен разказ е на любовна тематика и убедително пресъздава средновековния свят.

Историческите романи от 60-те години на 20-ти век са едни от най-желаните и предпочитани жанрове на съвременната литература.

Тук можете да намерите своите любими исторически заглавия

 • "Най-големите битки в историята" от Найджъл Которн. Всички големи битки, които са включени тук, имат изключително значение за нашата история. Ако те се бяха развили по друг начин, нашият свят щеше да бъде доста по-различен;
 • "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" от Дейвид Гран. Тази история е сред най-травматичните и обсъждани книги, които са въздействали дълбоко върху човешкото съзнание;
 • "900 дни блокада. Ленинград 1941-1944 година" от Михал Жданов. След прочита на тази книга, човек забелязва, че небето е синьо и огрято от мека слънчева топлина. В уютната му къща има топла вода, вкусно ядене и светещи лампи. Човек осъзнава колко страшна е войната и колко е прекрасен животът;
 • "Да живеят Кралиците" от Ема Мериъм. Твърде често жените са били подценявани, а в тази книга са описани като безстрашни воини, безжалостни предтечи, енергични и свободомислещи бунтарки. Представени са като могъщи, кръвожадни и великолепни жени;
 • И още купища заглавия, които ще ви грабнат и изумят.