Количка 0
0,00 лв.

История

Артикули 1-20 от 528

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Митът Ромел
  Митът Ромел
  Морис Филип Реми
  25,00 лв.
 2. Паси от Фес
  Паси от Фес
  Антоанета Зоткова, Соломон Паси
  33,00 лв.
 3. Наполеон
  Наполеон
  Александър Стоянов
  30,00 лв.

Артикули 1-20 от 528

Настрой възходяща посока
на страница

Историята идва от гръцката дума: “ιστορία”, която означава познание, проучване, придобито чрез някакво изследване. Тази наука се занимава с изучаване на миналото и е фокусирана върху човека и състоянията му, действията му, мирогледите, организациите от миналото до днес и социалните взаимоотношения.

Какво представляват историческите книги

Историческите романи са специфичен жанр в литературата, който се занимава с описания на истински личности и събития, които обаче са обградени от измислени картини и герои. 

За да се напише историческа книга, трябва предварително и широко проучване на миналото, за което се пише. Трябва да се отразят много факти, духът на епохата и обществените отношения. А също така и да има баланс между художествената измислица и действителните събития.

Онлайн книжарница Хермес Ви предлага едни от най-интересните автори на исторически романи в България и от световната литература. Тук можете да намерите впечатляващи заглавия и творби на достъпни цени. Можете да поръчате своята книга онлайн от сайта на Хермес или да посетите най-удобната и близка тяхна книжарница.

Една от най-четените класики е историческият роман "Парижката Света Богородица“ на Виктор Юго. Този невероятен разказ е на любовна тематика и убедително пресъздава средновековния свят.

Историческите романи от 60-те години на 20-ти век са едни от най-желаните и предпочитани жанрове на съвременната литература.

Тук можете да намерите своите любими исторически заглавия

 • "Най-големите битки в историята" от Найджъл Которн. Всички големи битки, които са включени тук, имат изключително значение за нашата история. Ако те се бяха развили по друг начин, нашият свят щеше да бъде доста по-различен;
 • "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" от Дейвид Гран. Тази история е сред най-травматичните и обсъждани книги, които са въздействали дълбоко върху човешкото съзнание;
 • "900 дни блокада. Ленинград 1941-1944 година" от Михал Жданов. След прочита на тази книга, човек забелязва, че небето е синьо и огрято от мека слънчева топлина. В уютната му къща има топла вода, вкусно ядене и светещи лампи. Човек осъзнава колко страшна е войната и колко е прекрасен животът;
 • "Да живеят Кралиците" от Ема Мериъм. Твърде често жените са били подценявани, а в тази книга са описани като безстрашни воини, безжалостни предтечи, енергични и свободомислещи бунтарки. Представени са като могъщи, кръвожадни и великолепни жени;
 • И още купища заглавия, които ще ви грабнат и изумят.