Количка 0
0,00 лв.

Исторически романи

Артикули 1-20 от 472

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Поп Богомил и съвършенството на страха
  -10%
  Поп Богомил и съвършенството на страха
  Специална цена 17,96 лв. Редовна цена 19,95 лв.

  1,99 лв. 10 %

 2. Апартамент 614
  Апартамент 614
  Татяна дьо Роне
  22,00 лв.
 3. Царина
  Царина
  Елън Алпстен
  25,00 лв.
 4. Божествена
  Божествена
  Дейзи Гудуин
  20,00 лв.
 5. Кралица Марго
  Кралица Марго
  Александър Дюма
  25,00 лв.
 6. Клитемнестра
  Клитемнестра
  Костанца Касати
  23,00 лв.
 7. Купената булка
  Купената булка
  Питър Константин
  19,99 лв.
 8. Братята рицари
  Братята рицари
  Хенри Райдър Хагард
  19,90 лв.

Артикули 1-20 от 472

Настрой възходяща посока
на страница

Всеки един литературен жанр би могъл да пречупи собствените ни представи за света, за самите нас. Любовни романи, исторически книги, проза и поезия - можем да открием по малко за себе си в изписаните редове, които докосват нашата емоционалност и ни карат да мислим. Да мислим и мечтаем, да погледнем в друга посока и с други очи. 

За кого са подходящи историческите романи

Повечето исторически романи са много интересни и завладяващи. Още в самото начало те ни въвличат в заплетения сюжет с интригуващото предисловие, което по един класически начин възбужда нашия читателски интерес. Спокойно може да се каже, че този вид литературен жанр е подходящ за читателите от всички възрастови групи, тъй като има много с какво да ни обогати. 

С какво са интересни този вид книги

Историческите романи се подчиняват на истината. Тя е задължителен елемент, въпреки че художественото звучене също присъства доста осезаемо. Сюжетът се върти около реална история, която е била значима или запомнена с поредица от събития, които си заслужава да бъдат описани в книга. 

Действието може да се развива в Средновековието или още по-назад във времето, но във всеки един от случаите е налице придържането към реалните факти и съпреживяването на събитията с персонажите в романа. Интересни и докосващи - историческите романи са забележителни със своите запомнящи се преработки и въздействието си върху читателя. 

Кои български автори са най-четени

В историческите книги се описват действителни личности и случки, които се комбинират с художествени измислици и литературни похвати с цел да се придаде още по-голяма дълбочина на сюжета. Написването на подобни творби е предхождано от дългогодишни проучвания на конкретната епоха, за да може да се стигне до една акуратна интерпретация на обществото или единични персонажи. В онлайн книжарница ХЕРМЕС ще откриете водещи български автори на исторически романи на ниски цени, като:

 • Неда Антонова;
 • Людмила Филипова;
 • Маргарит Абаджиев;
 • Яна Язова;
 • Георги Божинов и др. 

 

Миналото има пряко отношение към бъдещето. Когато опознаем по-добре някоя далечна епоха, ще можем да оценим достойно прогреса на нашето време, който е преплетен с носталгията по тогавашния манталитет, нрави, обичаи, ценности и прочее. Днешните книги на тема история ни дават възможност да се доближим максимално до битието на нашите предци, като в същото време се прокрадва и художественият елемент, добавящ по-голям драматизъм в творбата.