Количка 0
0,00 лв.

Приключенски романи

Артикули 1-20 от 43

Настрой възходяща посока
на страница
Страница
 1. Третият слой
  Третият слой
  Гергана Лаптева
  19,90 лв.
 2. Пътят на солта
  Пътят на солта
  Джейн Джонсън
  19,90 лв.
 3. В дебрите на севера
  В дебрите на севера
  Джеймс Оливър Кърууд
  17,99 лв.

Артикули 1-20 от 43

Настрой възходяща посока
на страница
Страница

Какъв жанр са приключенските книги

Приключенските книги са литературен жанр, който идва от френската дума: aventure - приключение. Характерен за тях е стремежът за бягство от скучното и еднообразно ежедневие. Със своите невероятни истории, приключенските книги ни пренасят в света на екзотиката, героизма и приключенията. Този вид романи се отличава с рязкото разделяне на персонажите на злодеи и герои. Бързите промени, остротата на сюжетните ситуации и голямото напрежение също са характерни за приключенията.

С вълнуващите си истории и ситуации, в които преобладават похищения, тайни, опасности и загадки, те пленяват всички читатели. Подходящи са както за възрастни, така и за деца и юноши. Задачата на тази литература е да поучава, да описва и анализира действителността, и да развлича своите читатели.

Приключението е начин да избягате от сивото ежедневие и да се потопите в различни светове, да пътешествате в различни страни и да опознавате различни хора.

ХЕРМЕС Ви препоръчва едни от най-четените автори на приключенски книги на много достъпни и приемливи цени. Посетете най-близката книжарница ХЕРМЕС до Вас или разгледайте онлайн, за да се възползвате от актуални промоции.

Кои приключенски книги можете да откриете в ХЕРМЕС

Тук можете да намерите най-четените творби на писателите:

 • Александър Дюма: "Разбойникът благородник от планината";
 • Марк Твен: "Животът по Мисисипи", "Жана д'Арк";
 • Карл Май: "През Кордилерите";
 • Артуро Перес-Реверте: "Сиди", "Морската карта", "Кралицата на Юга";
 • Братя Мормареви: "Мъже без мустаци", "Войната на таралежите", "Васко да Гама от село Рупча";
 • Бърнард Корнуел: "Крепостта на Шарп";
 • Джеймс Ролинс: "Последната Одисея", "Ключът", "Короната на демона", "Лабиринтът от кости", "Шестото измиране", "Дяволската колония";
 • Матю Райли: "Двете изгубени планини";
 • Дан Браун: "Шестото клеймо".

 

Творбите, свързани с приключения са интригуващи, находчиви и напрегнати. Те Ви увличат с пламенно вълшебство и неповторим чар. Ще срещнете историческо изживяване, арабски дух, прелести и богатства, както и коварни предателства. Ще живеете, ще обичате и ще умирате безгрижно, сякаш сте в Неапол, наслаждавайки се на четенето на приключенски книги. Ще прекосите прохладните води на Пиренеите, ще се разхождате по бреговете на Мисисипи и още куп чудесни изживявания.