Количка 0
0,00 лв.

Приключенски романи

Артикули 1-20 от 51

Настрой възходяща посока
на страница
Страница
 1. Братята рицари
  Братята рицари
  Хенри Райдър Хагард
  19,90 лв.
 2. Бронзовата раса
  Бронзовата раса
  Алсидес Аргедас
  19,99 лв.
 3. Третият слой
  Третият слой
  Гергана Лаптева
  19,90 лв.
 4. Пътят на солта
  Пътят на солта
  Джейн Джонсън
  19,90 лв.

Артикули 1-20 от 51

Настрой възходяща посока
на страница
Страница

Какъв жанр са приключенските книги

Приключенските книги са литературен жанр, който идва от френската дума: aventure - приключение. Характерен за тях е стремежът за бягство от скучното и еднообразно ежедневие. Със своите невероятни истории, приключенските книги ни пренасят в света на екзотиката, героизма и приключенията. Този вид романи се отличава с рязкото разделяне на персонажите на злодеи и герои. Бързите промени, остротата на сюжетните ситуации и голямото напрежение също са характерни за приключенията.

С вълнуващите си истории и ситуации, в които преобладават похищения, тайни, опасности и загадки, те пленяват всички читатели. Подходящи са както за възрастни, така и за деца и юноши. Задачата на тази литература е да поучава, да описва и анализира действителността, и да развлича своите читатели.

Приключението е начин да избягате от сивото ежедневие и да се потопите в различни светове, да пътешествате в различни страни и да опознавате различни хора.

ХЕРМЕС Ви препоръчва едни от най-четените автори на приключенски книги на много достъпни и приемливи цени. Посетете най-близката книжарница ХЕРМЕС до Вас или разгледайте онлайн, за да се възползвате от актуални промоции.

Кои приключенски книги можете да откриете в ХЕРМЕС

Тук можете да намерите най-четените творби на писателите:

 • Александър Дюма: "Разбойникът благородник от планината";
 • Марк Твен: "Животът по Мисисипи", "Жана д'Арк";
 • Карл Май: "През Кордилерите";
 • Артуро Перес-Реверте: "Сиди", "Морската карта", "Кралицата на Юга";
 • Братя Мормареви: "Мъже без мустаци", "Войната на таралежите", "Васко да Гама от село Рупча";
 • Бърнард Корнуел: "Крепостта на Шарп";
 • Джеймс Ролинс: "Последната Одисея", "Ключът", "Короната на демона", "Лабиринтът от кости", "Шестото измиране", "Дяволската колония";
 • Матю Райли: "Двете изгубени планини";
 • Дан Браун: "Шестото клеймо".

 

Творбите, свързани с приключения са интригуващи, находчиви и напрегнати. Те Ви увличат с пламенно вълшебство и неповторим чар. Ще срещнете историческо изживяване, арабски дух, прелести и богатства, както и коварни предателства. Ще живеете, ще обичате и ще умирате безгрижно, сякаш сте в Неапол, наслаждавайки се на четенето на приключенски книги. Ще прекосите прохладните води на Пиренеите, ще се разхождате по бреговете на Мисисипи и още куп чудесни изживявания.