Количка 0
0,00 лв.

Художествена литература

Артикули 1-20 от 5580

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Едно лято в Амалфи
  -30%
  Едно лято в Амалфи
  Ребека Сърл
  Специална цена 12,57 лв. Редовна цена 17,95 лв.

  5,38 лв. 30 %

 2. Лека нощ, Джун
  -30%
  Лека нощ, Джун
  Сара Джио
  Специална цена 13,97 лв. Редовна цена 19,95 лв.

  5,98 лв. 30 %

 3. Български народни приказки - Ангел Каралийчев (Златно перо)
  -30%
  Български народни приказки - Ангел Каралийчев (Златно перо)
  Ангел Каралийчев
  Специална цена 3,47 лв. Редовна цена 4,95 лв.

  1,48 лв. 30 %

 4. Похитеното момиче
  -30%
  Похитеното момиче
  Чарли Донли
  Специална цена 13,97 лв. Редовна цена 19,95 лв.

  5,98 лв. 30 %

 5. Кръвта на змията
  Кръвта на змията
  Робърт Хауърд
  32,00 лв.

Артикули 1-20 от 5580

Настрой възходяща посока
на страница

Художествената литература е много харесвана от любителите на невероятните истории, родени от фантазията на авторите, а отделните жанрове, помагат на читателя по-добре да направи своя избор. Какво представлява художествената литература и какви книги от този тип ще срещнете в онлайн книжарницата на ХЕРМЕС? 

Какво представлява художествената литература

Художествената литература представлява форма на изкуство, която чрез писмеността изразява социалните възгледи и съзнание на обществото, същността и настроението му. Този тип книги представят определена история и показват как мислят и живеят хората в даден момент, какво чувстват и говорят, страхуват ли се от нещо и какви са техните ценности. От историята можете да научите определени дати и събитията, които са се случили тогава, но точно от художествената литература ще научите подробностите и детайлите около живота на историческите личности.

Важно е да знаем, че в художествената литература винаги има герои, дори и това да е само история, написана от първо лице. По този начин, авторът пресъздава чувствата и усещанията, средата, действията. Правят се описания, така че читателят да сформира собствена представа за героя, дрехите му, гласа му и т.н.

Какви жанрове има

В онлайн книжарница ХЕРМЕС ще срещнете основно българска и световна художествена литература от трите литературни рода:

 • Лирика - отразява личните чувства и настроения на самия автор. В този случай, водеща роля се отрежда на емоционалните преживявания;
 • Епос - разказва за минали, случили се вече събития. В този жанр се обръща внимание на текущите събития, разкрива се характерът на героите и обективната справедливост;
 • Драма - принадлежи по-скоро към театралното изкуство. Тя е предназначена за игра на сцена, като трите вида драма са трагедия, комедия и сатира. Текстът на пиесите е представен под формата на реплики.

Освен изброеното, при нас Ви очакват още различни произведения в различни жанрове, като поезия и проза, както и класически и съвременни творби. Защо да предпочетете именно този сайт и кое го отличава от останалите подобни платформи?

Защо да изберете онлайн книжарница ХЕРМЕС

Защото при нас, на едно място, можете да откриете стотици заглавия на различни издателства и писатели. Ние сме от над 10 години на пазара и днес можем да кажем, че имаме един от най-добре заредените онлайн магазини за книги във виртуалното пространство. Предлагаме също, изключително достъпни цени, експресно обслужване и бързи доставки. Поръчките при нас стават само с няколко клика на мишката, а ако желаете, дори можете и да не се регистрирате, така че възползвайте се!