Количка

Мирела Иванова

Мирела Иванова

Мирела Иванова присъства неизменно на българската литературна сцена с поезия, проза, литературна критика, публицистика, киносценарии и преводи от немски.

Поетеса, ще кажете. Да, и тъкмо като поетеса пише публицистичните си текстове за „Дойче Веле“. Читателите на „Дойче Веле“ открай време усещат, че Мирела е искрена, че трескаво търси добрите пътища за България и нейните хора.

Търси ги със сърце.

Александър Андреев

 

От 2003 година досега всяка седмица Мирела Иванова записва своеобразната хроника на случващото се, на възможната и копнежна събитийност на българското всекидневие. С кураж, ирония и болка надниква в същността на несбъдващия се според високите ни представи живот, търси исторически обяснения и духовни опори, разказва прости истории, които съдържат уроците на притчата. С инатлива упоритост се взира в процепите, през които изтича градивната енергия на българите, забелязва и назовава тъмните и насилнически обществени явления, дамгосали българския преход, задава въпроси към общността, натоварени с всевъзможни лични отговори.

Книги на Мирела Иванова

2 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница
 1. -15%
  Седем. Стихотворения ( с ) биографии
  Мирела Иванова
  Специална цена 10,16 лв. Редовна цена 11,95 лв.

  1,79 лв. 15 %

 2. -15%
  Площад България
  Мирела Иванова
  Специална цена 12,71 лв. Редовна цена 14,95 лв.

  2,24 лв. 15 %

2 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница