Количка 0
0,00 лв.

Кери

От: Стивън Кинг

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ИБССК05
13,90 лв.

Тийнейджърите мразят различните. Ненавиждат аутсайдерите. А Кери Уайт е точно това.

Тийнейджърите мразят различните. Ненавиждат аутсайдерите. А Кери Уайт е точно това. От първия си ден в училище тя търпи подигравките и издевателствата на съучениците си, които стават все по-изобретателни в своята жестокост. Кошмарите обаче не приключват с училищния звънец, защото вкъщи я чака друго чудовище – собствената й майка. Тираничната Маргарет Уайт е обладана от свиреп религиозен фанатизъм и дарява дъщеря си не с майчина любов, а с нечовешка жестокост. И тъкмо когато облаците са на път да се разпръснат и в сърцето на Кери започва да блещука пламъчето на надеждата, кошмарът ще придобие неописуеми измерения и светът ще се превърне в Преизподня. Защото никой не подозира, че Кери таи в себе си ужасяваща тайна…

***

"Кери" е първата публикувана книга на Стивън Кинг и първата стъпка от най-забележителната литературна кариера на света. Впоследствие историята на невзрачното момиче с необикновени способности вдъхновява два филма (включително и шедьовъра на Брайън де Палма със Сиси Спейсик и Джон Траволта), няколко телевизионни адаптации и дори мюзикъл за Бродуей.

Любопитен факт е, че "Кери" всъщност не е първият роман на Стивън Кинг. Преди него той написва „Гняв”, „Дългата разходка” и „Бягащият човек”, които по-късно издава под псевдонима Ричард Бакман.

„Преди "Кери" бях писал и други книги, ала никоя от тях не ме научи на нещата, на които ме научи Кери Уайт.”

Стивън Кинг

Повече информация
ISBN 9786191571017
Цветност черно/бяла
Издател Ибис
Корица мека
Брой страници 244
Дата на издаване 2015 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кери
Вашият рейтинг