Количка 0
0,00 лв.

Пустош - книга 3 (Тъмната кула)

От: Стивън Кинг

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПЯСТК03
24,00 лв.

Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше.

Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше.

Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.

Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и разказ за старата като света борба между доброто и злото.

Роланд от Гилеад, последният Стрелец, олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел -  да открие и да запази мистичната връзка между всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.

"Пустош" подхваща разказа за тримата странници в Средния свят няколко месеца след откриването на третата врата. Еди Дийн се е отказал от хероина, двете личности – Дета и  Одета - са се обединили, превръщайки я в силната и по-уравновесена Сузана Дийн. Ала като надвива Морт в Ню Йорк през 1977, Роланд променя ка, спасявайки Джейк Чеймбърс, момчето, което вече е загинало в една друга действителност. Сега двамата съществуват в различни светове, но ги преследва една и съща лудост – парадоксът на „двойните“ спомени. Преди да продължат към Тъмната кула, Роланд, Еди и Сузана трябва да прехвърлят Джейк в Средния свят. Успяват с риск да бъдат погубени, но по пътя попадат в разрушения от враждуващи клики град Лъд. Единственият начин да го напуснат е да се качат на Блейн – обезумял, направляван от компютър еднорелсов влак, който заплашва да ги погуби, ако не измислят гатанка, чийто отговор той не знае

Повече информация
ISBN 9789544094065
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Брой страници 488
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пустош - книга 3 (Тъмната кула)
Вашият рейтинг