Количка 0
0,00 лв.

22 ноември 1963

От: Стивън Кинг

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПЯС26
29,00 лв.

Падате ли си по истории за пътуване във времето?
Прочетете „22 ноември 1963“.

 

Падате ли си по истории за пътуване във времето? 

Прочетете „22 ноември 1963“.

Авторът ви я поднася, както само той умее. Искате да знаете каква е била Америка през петдесетте и шейсетте години на миналия век, Америка на суинга, на Елвис Пресли и на рокендрола? 

Прочетете „22 ноември 1963“.

Искате ли трогателна любовна история, която ще разчувства дори хората с най-закоравели сърца?

Прочетете „22 ноември 1963“.

Действието в романа се развива и в наши дни, и в миналото. Главният герой Джейк Епинг е гимназиален учител в Лисбон Фолс и наскоро се е развел. Две събития внезапно го изваждат от релсите на монотонното му ежедневие. Първото е съчинението на курсист на тема „Денят, който промени живота ми“. Второто – изненадващото признание на Ал Темпълтън, собственик на закусвалня, който съобщава на Джейк, че много скоро ще умре от рак на белите дробове, затова ще му довери голяма тайна: в склада на заведението има врата към миналото. Ал е кроял планове да предотврати убийството на Кенеди, като ликвидира Лий Осуалд. Тъй като е на прага на смъртта, той убеждава Джейк да осъществи замисъла му.

Джейк няколко пъти пътува в миналото, докато при поредното си завръщане в 2011 узнава, че Ал се е самоубил. Времето му изтича – налага се да действа незабавно, преди закусвалнята да бъде разрушена, иначе няма да изпълни обещанието си да спаси Кенеди.

Разбира се, и този път Кинг не изневерява на навика си да пуска „въдици“ на верните си читатели, като често споменава герои, улици или населени места от предишни свои романи.

Браво, Стиви! И този път улучи право в десетката!



Повече информация
ISBN 9789544093259
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Брой страници 784
Дата на издаване 2012 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:22 ноември 1963
Вашият рейтинг