Количка 0
0,00 лв.

Фолклорът на света на диска

От: Тери Пратчет

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИТП54
Раздел: Книги
19,99 лв.


Фолклорът не е в дебелите книги (което не означава, че трябва да оставите тази книга, вземете я обратно. Ама веднага!).

Няма да го намерите и в приказките на старата баба, която си седи в своята мъничка къщичка в най-затънтеното село, което може да си представите.

Фолклорът е жив. И е навсякъде!
Раздел: Книги
До същото заключение стигнал и Тери Пратчет – създателят на вселената на Света на Диска. В много от своите книги той заема мотиви от фолклора и митологията и пътьом ги върти, суче и оплита, за да направи нещо магическо, нереално и в същото време много близко до нас. Така Светът на Диска се превръща в една от най-живите и пълнокръвни вселени, които някога са си почивали между страниците на някоя книга.

Но как един човек, пък бил той и световноизвестен писател, може да разкрие всички тайни свързани с легендите, митовете и обичаите на Света на Диска? Не може. Затова, ако е мъдър, ще обедини сили с един от водещите британски фолклористи и заедно ще изложат цялата прелест на вещерските обреди, празнуването на Прасоколеда, елфическите нашествия, тролските войни, джуджешките обичаи и всичко онова, което жителите на Анкх-Морпорк… ами… правят. А за да ги разберете по-добре, са приложили и много препратки към земния фолклор.
Раздел: Книги
Повече информация
ISBN 9789542831754
Тегло 0.300000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 16,5х23
Брой страници 376
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Фолклорът на света на диска
Вашият рейтинг