Количка 0
0,00 лв.

Сама в Париж

От: Джоджо Мойс

Специална цена 15,96 лв. Редовна цена 19,95 лв.

3,99 лв. 20 %

Най-продаваната авторка за 2016 г. се завръща със сборник с две новели и девет разказа!

Най-продаваната авторка за 2016 г. се завръща със сборник с две новели и девет разказа!

 

Нел е на двадесет и шест и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят й Пийт и дори собствената й майка! Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси. Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало.

Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват. За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко „аз“ много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове.

Ще се окаже ли това най-вълнуващият уикенд в живота й?

 

Още за книгата вижте тук!

 


Повече информация
ISBN 9789542617013
Тегло 0.250000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Брой страници 328
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сама в Париж
Вашият рейтинг

Цитати от книгата

***

Стиснала здраво дамската си чанта, тя тръгна неуверено в една посока, после – в друга, и временно загуби ориентация сред стъклените витрини на павилионите и ескалаторите, които сякаш не водеха наникъде.

***

 

Тя смъкна стъклото на прозореца, попивайки звуците на оживените улици, уханието на парфюми, на кафе и пушек, на ветреца, който развяваше косата й. Всичко бе точно такова, каквото си го бе представяла.

 

***

- И къде ще ходим?

- Където ни видят очите. Нали си импулсивно английско момиче все пак!

Вдигна ръка за поздрав, запали скутера си и потегли с ръмжене надолу по улицата.

 

***

Нел се прибра в стаята си. Мозъкът й направо бръмчеше от всички тези събития следобед. Пред очите й бяха картините в галерията, едрите длани на Фабиен около малката чашка за кафе, тъжните очи на жената от картината. Представяше си градините край Сена, волните им простори, реката, която течеше отвъд тях. Чуваше свистенето на вратите в метрото при отварянето и затварянето им. Имаше чувството, че всяка частица от нея жужи развълнувано. Чувстваше се като героиня от книга.

 

 

***

 

Беше в Париж, в парижки дрехи, готвеше се да излезе с французин, с когото се бе запознала в една художествена галерия.

Сигурно беше полудяла.

Това беше най-глупавото нещо, което бе правила в живота си.

Дори по-глупаво от това да купи билет до Париж за мъж, който веднъж й беше казал, че не може да реши дали лицето й му прилича повече на кон или на кифличка със стафиди.

 

***

Парижката вечер беше хладна и свежа. Тя никога досега не се бе качвала на скутер... Тя обви ръце около кръста му, а малкият скутер подскочи напред в нощта. Двигателят изръмжа и потеглиха.

 

***

Кулата се извисяваше над тях – милиони метални късчета, издигнали се към безкрайното небе.

 

***

Вървяха ръка за ръка по пустите улици, покрай галериите и огромните стари сгради. Беше четири без петнайсет сутринта. Краката я боляха от танците, ушите й още бучаха, а тя имаше усещането, че никога не е била по-малко уморена в живота си.

 

***

Беше в Париж, в апартамента на мъж, когото не познаваше, но никога в живота си не бе правила нещо, което да й се струва по-малко рисковано. Ръцете му я прегърнаха и тя усети как я притегля към себе си.

 

Любопитни факти за Джоджо Мойс

Знаете ли, че...?

Джоджо Мойс е била напът да се откаже от писането на „Аз преди теб“, тъй като успехът на предишните й книги не е бил толкова голям. Човекът, който я окуражава да продължи, е писателката Софи Кинсела. Така романът вижда бял свят и превръща авторката си в световна сензация.

Джоджо Мойс не е възнамерявала да пише и продължение на „Аз преди теб“, но работата по сценария на едноименния филм и стотиците ежедневни имейли и съобщения във фейсбук и туитър с въпроси какво се е случило с Луиза след това, я карат да промени решението си. „С огромно удоволствие се срещнах отново с Лу и семейството й, както и с родителите на Уил, и ги изправих пред нови предизвикателства. И този път успяха да ме разсмеят и разплачат. Надявам се, че и читателите ще изпитат същите емоции при повторната си среща с тях“ – споделя Мойс.

Джоджо Мойс е близка приятелка с известната австралийска писателка Лиан Мориарти.

Сред почитателите на романите й са супермоделът Синди Крауфорд, актрисата Рийз Уидърспун и телевизионната водеща Опра Уинфри.

Джоджо Мойс е човек с огромно сърце. Това личи не само в нейните книги, но и в каузите, които подкрепя. Тя е сериозен защитник на правата на жените и децата. Дарила е големи суми за множество благотворителни организации и проекти с хуманитарна насоченост. Една от тях е Save the Children – програма за закрила на деца в неравностойно положение.

След атентата в Манчестър Джоджо Мойс изяви твърда позиция срещу тероризма, като заяви, че ни е нужно разбирателство, а не кръвопролития, и се включи в инициативата #OneLoveManchester.

Джоджо Мойс е яростен противник на американския президент Доналд Тръмп и участва в инициативата срещу посещението му в Обединеното кралство.