Количка 0
0,00 лв.

Български автори | Страница 58

Артикули 1141-1160 от 1256

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Спомени за вода. Dm
  -30%
  Спомени за вода. Dm
  Иван Станков
  Специална цена 7,00 лв. Редовна цена 10,00 лв.

  3,00 лв. 30 %

 2. България: природа, хора, цивилизации
  България: природа, хора, цивилизации
  Николай Генов, Румяна Николова
  49,00 лв.
 3. Къде отиваш, пътнико?
  -15%
  Къде отиваш, пътнико?
  Специална цена 12,71 лв. Редовна цена 14,95 лв.

  2,24 лв. 15 %

 4. Петър Стоянов. Хроника на един президентски мандат
  -15%
  Петър Стоянов. Хроника на един президентски мандат
  Димитър Райчев
  Специална цена 25,46 лв. Редовна цена 29,95 лв.

  4,49 лв. 15 %

 5. Моят Пловдив
  Моят Пловдив
  Димитър Пампулов
 6. Нощта е действие
  Нощта е действие
  Илиян Любомиров
  10,00 лв.
 7. Азбучни гатанки
  Азбучни гатанки
  Любомир Николов
  4,99 лв.

Артикули 1141-1160 от 1256

Настрой възходяща посока
на страница

Сред българските автори има много ценни и предпочитани имена, част от които ще споменем по-долу и ще разгледаме предлаганите в онлайн книжарница ХЕРМЕС видове жанрове от България. Ще видим, защо да ни се доверите и кои сме ние.

Кои са най-четените съвременни български автори

Класическата българска литература се изучава от учениците на всякаква възраст, тя вдъхновява мнозина съвременни български автори да напишат свои произведения, изразявайки себе си, чувствата си и терзанията си. Съвременната регионална библиотека е неизчерпаем извор на различни светове, представи, тенденции и направления. Сред най-четените съвременни български автори обаче се нареждат имена, като:

 • Георги Господинов - изключително четен писател, чиито книги се превеждат на над 20 езика. Той е написал романи, пиеси, разкази, стихотворения;
 • Калин Терзийски - по професия е психиатър, но наред с това има 3 стихосбирки, сборници, стихове, разкази, романи;
 • Милен Русков - най-четеният му роман е “Възвишение” от 2011г. Той е с награда на Европейския съюз през 2014г.;
 • Захари Карабашлиев - той е известен с наградения през 2008г. роман “18% сиво”, както и с различни сборници с разкази и пиеси;
 • Владимир Зарев - български филолог по образование, който завършва в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Носител на множество награди в сферата на изкуството и културата. Произведението му „Разруха“ се превръща в бестселър в Съединените американски щати и Германия.

Какви техни произведения ще откриете в онлайн книжарница ХЕРМЕС

В разделите на онлайн магазин ХЕРМЕС, основно ще откриете народни творби и различни жанрове от десетки български автори. Тук Ви очакват множество класически произведения, съвременна литература и много други книги от България. Такива са например: “Там, където не сме”, “Живот в скалите”, “Бабо, разкажи ми спомен”, “Възвишение”, “Жажда” и т.н. При нас още Ви очакват многобройни интересни и завладяващи заглавия, обхващащи трудовете и произведенията на множество съвременни български автори.

Защо да ни се доверите

Защото над 10 години сме на пазара и постоянно разнообразяваме продуктовия си асортимент с нови класически заглавия, творби и жанрове от цяла България. При нас ще срещнете популярни и известни заглавия, както и не толкова разпространени произведения на народни цени. Тук получавате още бързо и качествено обслужване, както и доставка до всяка точка на страната.

Често организираме промоционални условия, така че новите ни и редовни клиенти да направят своите още по-изгодни покупки. В случай на необходимост от квалифицирано съдействие, информация и свързани с поръчките Ви въпроси, през работните дни можете да се свържете с наш сътрудник.