Количка 0
0,00 лв.

Писма от Иван Вазов

От: Иван Вазов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БИ895
25,00 лв.
По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов сдружение "Българска история" издава книга с най-интересното от епистоларното му наследство. Тя обхваща всички етапи от живота на Вазов – годините в емиграция; периода, в който той се установява в Източна Румелия, както и завръщането му в София.
По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов сдружение "Българска история" издава книга с най-интересното от епистоларното му наследство. 

Компилацията от писма обединява на едно място най-любопитното от епистоларното наследство на Народния поет. Ръкописите в книгата са обособени в 20 раздела, в зависимост от техния адресат. Те обхващат всички етапи от живота на Вазов – годините в емиграция; периода, в който той се установява в Източна Румелия, както и завръщането му в София.

Съдържанието е разнообразно по своя характер – могат да се срещнат както съобщения в чисто делови тон, така и такива, засягащи личния живот на писателя. 

Специално място е отделено на семейната кореспонденция, както и писмата му до Евгения Марс. Не са пропуснати и специалните послания във връзка с юбилейните му чествания.
Повече информация
ISBN 9786197496895
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Българска история
Корица твърда
Размери 17х24
Брой страници 168
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Писма от Иван Вазов
Вашият рейтинг