Количка 0
0,00 лв.

Мъже без жени (сборник разкази)

От: Харуки Мураками

По думите на Мураками, писането на романи е като да садиш гора, докато творенето на разкази наподобява създаване на градина.

По думите на Мураками, писането на романи е като да садиш гора, докато творенето на разкази наподобява създаване на градина. Градината на най-новия му сборник с кратка проза е населена със самотни мъже, които търсят любовта, извисена или плътска, мимолетна или вечна, изоставени, пропилели я или неспоходени от благодатния й полъх. Той сравнява тази своя сбирка с концептуален албум, скрепен от темата за мъжа без спътница, бродещ в студения си и безцветен мъжки свят, за преследването на любовта като метафора на човешкото битие. За да прозвучи накрая силният обобщаващ акорд на разказа „Мъже без жени“ със събирателния образ на героя, който в лицето на една е загубил завинаги и безвъзвратно всички жени.

Родени сякаш от внезапен проблясък под звуците на джаз и рок, на незаглъхващите песни на „Бийтълс“, историите се четат на един дъх. Умът поглъща парчетата живот в преломни мигове, а окото като че попива японска градина, въплътила голия пейзаж на опустошената мъжка душа.

Повече информация
ISBN 9786191507115
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Брой страници 256
Дата на издаване 2015 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мъже без жени (сборник разкази)
Вашият рейтинг