Срещи с автори, промоции и фотоконкурс очакват читателите

 


За поредна година Издателска къща „Хермес“ и електронна книжарница „Хермес“ (www.hermesbooks.bg) се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“. През месец април има две знакови дати, свързани с четенето и книгите. 2 април е рожденият ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен и се чества като Международен ден на детската книга. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 година ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право. По време на „Походът на книгите“ ще зарадваме читателите с промоции, фотоконкурс Моята домашна библиотека „Хермес“ и срещи с любими български писатели, сред които Неда Антонова, Александър Секулов, Анчо Калоянов, Иван Станков, Христо Добротинов, Евгений Тодоров, Богдана Кривошиева и др. 

Започваме с гостуване на Александър Секулов в Бургас на 7 април от 18,30 часа в РБ „Пейо Яворов“. 

Издателска къща „Хермес“ се включва активно и във „Фоайе на книгата с автограф“ във Велико Търново. В рамките на събитието със своите почитатели ще се срещнат писателите Неда Антонова, Александър Секулов, Иван Станков и Анчо Калоянов. 

На 13 април в Старопрестолна професионална гимназия по икономика Александър Секулов ще представи романите си „Островът“ и „Скитникът и синовете“

На 13 април в РНБ „П. Р. Славейков“ – Велико Търново, управителят на „Хермес“ – Стойо Вартоломеев, ще разкаже любопитни подробности за 30-годишната история на „Хермес“ и ще направи дарение от книги на български автори на 20 библиотеки в региона. След събитието във фоайето на РНБ „П. Р. Славейков“ ще бъде открита и изложба на Борис Стоилов – илюстратор на поредиците „Майстори на приказката“ и „Златно перо“.

Разговорите с почитателите на „Хермес“ ще продължат и в Книжарница „Хермес“ – Велико Търново, от 17,30 часа. Там специални гости ще бъдат писателите Анчо Калоянов, Иван Станков и Александър Секулов.

На 13 април във Велико Търново ще се състои и представянето на романите „Баладата. Любовта на Ботев и Венета“ и „Царица Елеонора Българска“ от Неда Антонова – от 15,00 часа в зала РУО и от 18,00 часа в Народно читалище „П. Р. Славейков“. 

На 14 април в община Стражица е организирано събитие, посветено на годишнината на „Хермес“. В него ще се включат управителят на издателството – Стойо Вартоломеев, художникът Борис Стоилов и писателите Александър Секулов и Неда Антонова. 
По време на „Походът на книгите“ със своите почитатели ще се срещнат и нашите автори Христо Добротинов, Евгений Тодоров и Богдана Кривошиева. Заповядайте на: 

 

 представяне на „Светулките ще ти покажат пътя“ от Христо Добротинов в град София –

11 април, понеделник, 18,00 часа, Книжен център „Гринуич“

 

• премиера на „Рекет 2. Бардакът срещу държавата“ в град Пловдив –

15 април, петък, 18,00 часа, Културен център „Тракарт“

 

• премиера на „Рекет 2. Бардакът срещу държавата“ в град София –

19 април, вторник, 18,00 часа, Книжен център „Гринуич“

 

• премиера на „Разказите на стария дъб. Приказки за българските владетели“ в град Пловдив -

20 април, сряда, 18,00 часа, Културен център „Тракарт“

 

Очакваме ви!