Количка 0
0,00 лв.

Тестове и самостоятелни работи по математика за 4. клас (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП41920
Раздел: 4-ти клас
6,90 лв.

По новата програма за учебната 2019-2020 година

Раздел: 4-ти клас

В помагалото са предложени:

– тестове, в които задачите са с избираем отговор;
– самостоятелни работи, в които задачите са със свободен отговор.

Те са за входяща, текуща и изходяща диагностика. В съответствие са с учебната програма по математика за 4. клас и с изискванията за резултатите от обучението по учебния предмет математика в началния етап. Тестовете и самостоятелните работи са разработени в два варианта, което създава условия за работа в две групи. Провеждат се след изучаването на определено учебно съдържание. Целта е системно да се проверяват и обективно да се оценяват учебните постижения по математика на учениците от 4. клас. В резултат на това да се извърши необходимата корекционна работа за отстраняване на пропуските при усвояването на определено знание и формирането на конкретно умение.

Всеки тест съдържа 7 задачи, а всяка самостоятелна работа – 10 задачи. След десетата задача е поставен специален знак, който да подсеща учениците да извършат самопроверка на работата си. Поместена е и допълнителна задача за учениците с по-бърз темп на работа и не е подходящо тя да се оценява.

Срещу всяка от задачите проверяващият има възможност да записва броя на получените точки при нейното решаване.

Под проверения тест или самостоятелна работа е възможно да се запише общия брой получени точки и съответстващото им равнище на постижения.

Ако това помагало се ползва само от един ученик, проверката на знанията и уменията се извършва чрез работата му върху задачите, предназначени за едната група. Задачите от другата група могат да се решат от него след направената проверка с цел работа за отстраняване на грешките.

Ако помагалото се ползва от двама ученици, чрез знак „ножица“ е показано как да се направи разрязването така, че всеки от тях да получи екземпляр от теста и от самостоятелната работа.

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541815045
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 76
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тестове и самостоятелни работи по математика за 4. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг