Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 4. клас (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова, Благовеста Димова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП41921
Раздел: 4-ти клас
6,60 лв.

В помагалото са включени задачи, чрез които се надгражда задължителната подготовка, осъществявана чрез учебниците и помагалата по математика към тях в 4. клас

Раздел: 4-ти клас

В учебното помагало са включени задачи по математика зa 4. клас, чрез които се надгражда задължителната подготовка, осъществявана чрез учебниците и помагалата по математика към тях.

Изучаването на математиката от учениците в началните класове се осъществява чрез решаване на задачи. Поради това голяма част от задачите в това помагало са нетрадиционни – решаването им изисква съобразителност, досещане, находчивост. Чрез тях се съдейства за осъществяване на пренос на придобитите основни математически знания и умения в нестандартни за учениците ситуации, за развитие на творческите им способности.

Задачите са групирани и съобразени с темите по математика, изучавани в 4. клас. Включени са групи нестандартни задачи, занимателни задачи и задачи шеги, подходящи за голяма група ученици не само от 4. клас.

Това разнообразие дава възможност на учениците за изборност при математическите им занимания. След задачите са представени разсъждения, решения отговори, които да подпомагат решаващите.

Макар и в неявен вид, задачите са отделени условно и присъстват задачи както за изучаваните естествени числа и действията с тях, така и най-достъпни варианти на комбинаторни задачи; числови ребуси; логически задачи; задачи на основата на принципа на Дирихле, на Диофантовите уравнения; задачи за преброители, за претегления, за преливания; елементарни варианти на идеи за делимост; разнообразни геометрични задачи; задачи за подготовка за различни математически състезания.

В края на помагалото са включени задачи от проведени математически състезания за 4. клас, съставени от М. Богданова.

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541814987
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 100
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 4. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг