Количка 0
0,00 лв.

Pape Satan Aleppe - Хроники на едно течно общество

От: Умберто Еко​Неслучайно заглавието е Pape Satàn aleppe.

Мнозина тълкуватели са се опитвали да разгадаят мистериозния смисъл на възклицанието на Плутос от Седма песен на Дантевия „Ад“, но никой не е успял докрай. Какъв по-подходящ надслов за хрониките на днешното течно общество, менливо, неустойчиво, нерядко необяснимо и объркано, лутащо се в търсене на своята идентичност.
Това внушително томче съдържа над 170 есета, публикувани между 2000 и 2015 г. в емблематичната рубрика „Бустина ди Минерва“, която Умберто Еко (1932-2016) списва във в. „Еспресо“ от 1985-а. Върху злободневието и актуалността той гради своите размисли, понякога странни и стряскащи, друг път иронични и забавни, ала неизменно нестандартни и оригинални. И така съставя същинска енциклопедия на историческите корени, настоящето и бъдното на съвременния свят във всичките му измерения – политическо, идеологическо, социално, технологично, медийно, конспиративно, митотворческо, културно, духовно, верско, екзистенциално…

Лебедова песен, достойна за един ерудит, философ, прозорлив мислител и завладяващ разказвач на истории с находчив ум и неизчерпаемо чувство за хумор.
Повече информация
ISBN 9786190207016
Тегло 0.200000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 488
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Pape Satan Aleppe - Хроники на едно течно общество
Вашият рейтинг