Количка 0
0,00 лв.

Баудолино

От: Умберто Еко

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ББУ05
Раздел: Класика
19,90 лв.

Измислици, които се превръщат в история...

Раздел: Класика

Измислици, които се превръщат в история...

Някъде в южен Пиемонт, там, където години по-късно ще се издигне град Александрия, Баудолино, малко селянче, надарено с богата фантазия и лъжлив език, впечатлява Фридрих Барбароса дотам, че той го осиновява. Баудолино разказва измислици, но като по чудо всичко, което изрича, се превръща в История. По този начин, наред с други неща, той съставя фалшиво писмо уж от отец Йоан, легендарния владетел на християнско царство в далечния Изток, който по късно векове наред е разпалвал въображението на мнозина западни пътешественици. Подбуден от измислиците на Баудолино, Фридрих повежда Третия кръстоносен поход за освобождаване на Божи гроб, но действителната му цел е да стигне до царството на отец Йоан.

Приключенски роман за рицари, история на едно невъзможно убийство, фантастичен разказ за причудливи същества - "Баудолино" е необикновена книга, плод на ерудицията на Умберто Еко и на тънкия му хумор.

***

Умберто Еко е роден в Алесандрия, Северна Италия, през 1932 г. Преподавател по семиотика и президент на Висшето училище по хуманитарни науки към Университета в Болоня. През 1980 г. дебютира в художествената литература с романа "Името на розата", последван от "Махалото на Фуко" и "Островът от предишния ден.

Раздел: Класика
Повече информация
ISBN 9789545854217
Цветност черно/бяла
Издател Бард
Корица твърда
Брой страници 480
Дата на издаване 2003 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Баудолино
Вашият рейтинг