Количка 0
0,00 лв.

Огненият престол - книга 2 (Хрониките на Кейн)

От: Рик Риърдън

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЕГПХК2
19,90 лв.

Откакто древноегипетските богове сa отново на свобода в човешкия свят, тийнейджърите Сейди и Картър Кейн не разполагат с минута спокойствие.

Откакто древноегипетските богове сa отново на свобода в човешкия свят, тийнейджърите Сейди и Картър Кейн не разполагат с минута спокойствие.

Сега най-ужасяващият враг на начинаещите магьосници – змеят на хаоса Апоп – се надига, за да унищожи света. А единственият, който може да се изправи срещу него, е богът на Слънцето, Ра. Само дето никой не знае къде е той...

За да го призоват, двамата Кейн ще трябва да открият и разчетат митичната Книга на Ра. Мисията им и така е почти невъзможна, но до въздигането на Апоп остават броени дни...

Огледах мрака – очаквах да видя затворническа килия, трап или нещо такова. Единственото, което съгледах, беше безкрайното поле с мъртви бръмбари.

– Къде? – попитах.

„Показвам ти мястото така, че да разбереш – отвърна Хор. – Ако беше тук като човек, щеше да изгориш и да станеш на пепел. Ако беше видял това място такова, каквото всъщност е, ограничените ти сетива на обикновен простосмъртен щяха да се разтопят.“

– Страхотно – промърморих. – Обичам, когато сетивата ми се топят.

С три успешни поредици зад гърба си (ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП, ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП и ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН), издадени в 36 страни в многомилионен тираж, името на някогашния учител по история, Рик Риърдън, вече е синоним на „любим писател“ за деца и тийнейджъри от цял свят.

Още с излизането на първата книга от ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН – „Червената пирамида“ – новата поредица се превърна в мигновен бестселър.

„Огненият престол“ е дългоочакваното продължение на вълнуващата сага за древноегипетски богове и съвременни магьосници.

Повече информация
ISBN 9789542707073
Цветност черно/бяла
Издател Егмонт
Корица мека
Брой страници 488
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Огненият престол - книга 2 (Хрониките на Кейн)
Вашият рейтинг