През 2024 година се навършват 50 години от издаването на „Дунавски новели“ - една от емблематичните книги на Владимир Зарев. По този повод авторът и управителят на „Хермес“ - Стойо Вартоломеев, обсъдиха преиздаването на сборника. По време на приятелско-творчески разговор на брега на Дунава, те решиха книгата да излезе следващата година, като към старите новели бъдат добавени и нови текстове.

 

 

Владимир Зарев е роден в София, но голяма част от детските и юношеските си години прекарва в родния град на баща си - Видин.  Така се създава трайната му любов и интерес към града и река Дунав. С колорита, миналото и обаянието си те се превръщат в значителна част от неговото творчество. Владимир Зарев е автор на 18 книги, които се радват на изключително голям интерес не само в България, но и извън пределите на нашата страна.                                                                          
Творбите му носят елемент на класичност и продължават да са интересни и актуални дълго след излизането си. Вярваме, че и „Дунавски новели" ще заживее нов живот, достигайки до съвременните читатели. 
Очаквайте новото издание през 2024 година!