През 2017 година със знака на „Хермес“ излязоха хитови заглавия като „Малък наръчник по хюга“ от Майк Викинг, „Сама в Париж“ от Джоджо Мойс, „Родители и деца – трудните взаимоотношения“ от Хорхе и Демиан Букай, „Милионерът в Лисабон“ от Жозе Родригеш душ Сантуш, „Неудържима: моят живот досега“ от Мария Шарапова, Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл, „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало и много други.

Ето какво да очаквате от „Хермес“ в началото на 2018 година.

Лице“ - Блага Димитрова

Blaga Dimitrova - Lice 3

Романът „Лице“ е издаден през 1981 г. Появата му предизвиква гневната реакция на висшите държавни и партийни функционери. Държавна сигурност иззема от книжарниците по-голямата част от тиража и романът е „заключен“ в Сливенския затвор. Реакцията обаче е закъсняла: „Лице“ е стигнал до читателите си. И се предава тайно от ръка на ръка.

Тънкото изкуство да не ти пука“ - Марк Менсън

 

Tankoto izkustvo da ne ti puka cover

Най-продаваното нон фикшън заглавие на Амазон за 2017 г.!

Остроумна сатира на съвременната суета, подправена с щипка хаплив език, забавни случки и житейски мъдрости от Камю, Чарлз Буковски и Франк Запа.

Пътеписи за душата на България“ - Ивинела Самуилова

След възторжения прием на романа “Бабо, разкажи ми спомен”, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г. и от Столична библиотека за една от най-четените книги през 2017 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Всеки разказ за пътешествията на авторката до различни кътчета на страната носи дълбоко послание. Поднесени увлекателно, с лекота, затрогващо, но и с типичния за авторката свеж хумор, историите в този сборник по неповторим начин завладяват, вдъхновяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

Малък наръчник по люка“, Майк Викинг

Майк Викинг ще гостува за премиерата на книгата в България през март 2018 г.!

359

Люка означава „щастие“ на датски. Авторът ни повежда на пътешествие из най-щастливите страни по света, от които да почерпим ценни съвети как да внесем малко повече радост в ежедневието си.

Бих умрял за теб и други изгубени истории“ - Ф. Скот Фицджералд

Bih umrql za teb amerikanska korica

Сборникът съдържа последните неиздавани разкази на легендарния писател. Някои са отхвърлени навремето заради противоречивата си тематика или защото не отговарят на очакванията на читателите. Разказите представят Фицджералд в една различна светлина като в същото време затвърждават позицията му на един от най-добрите американски модернисти.

Хала“ - Нейтън Хил

Hala amerikanska korica

Сравняват Нейтън Хил с Джон Ървинг. Ървинг го сравнява с Дикенс.

Очаквайте изключителния дебют на американския писател Нейтън Хил скоро и на българския пазар. „Хала“ е обявена за книга на годината от „Ентъртейнмънт Уикли“ (2016 г.). Една от най-добрите книги на 2016 г. според Amazon и Kirkus Review. Печели награда за дебютен роман на Лос Анджелис Таймс. Отличена сред 15-те най-добри книги на 2016 г. в Goodreads в две категории: Художествена литература и Дебют.

Правата за телевизионната адаптация на романа са закупени от „Уорнър Брос“ като продуцент на лентата ще бъде Джей Джей Ейбрамс („Междузвездни войни“), а в главната женска роля ще се превъплъти холивуската легенда Мерил Стрийп.

Пушача“, кн. 1 от „Домът, в който …“ , Мариам Петросян

Pushacha - project cover

 

Сензация в съвременната руска литература, която читателите нареждат до шедьоври като „Майстора и Маргарита“!

Светла, магична, завладяваща история, заредена с динамични действия, живи характери, интригуващи обрати, които редуват реалност и магичност.