Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за 3. клас: Учебно помагало (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова, Виолина Иванова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП31822
Раздел: 3-ти клас
8,90 лв.

Учебното помагало е разработено с цел да се осигури възможност на второкласниците да затвърдят и усъвършенстват своите знания и умения, придобити в урочната работа по математика.

Раздел: 3-ти клас

Учебното помагало е разработено с цел да се осигури възможност на второкласниците да затвърдят и усъвършенстват своите знания и умения, придобити в урочната работа по математика.

Разработени са 112 теми – всяка на отделна страница. Задачите в тях са в съответствие с утвърдената от МОН учебна програма по математика за трети клас и с логическата постройка на учебника по математика. Чрез внимателно подбрани и апробирани задачи се надграждат, обогатяват и задълбочават придобитите от учениците знания, умения и компетентности. Провокира се и се поддържа интересът им към изучаваното математическо съдържание. Задачите в помагалото са с различна степен на трудност. Отделено е специално място за работата с текстови задачи, за представянето и систематизирането на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, за съставянето на различни по вид задачи..

Съдържанието на помагалото включва задачи за:

 - начален преговор;
 - числата до 1000, събиране и изваждане с тях без и с преминаване на десетицата, пресмятане на числови изрази, намиране на неизвестно събираемo;
 - намиране на обиколка на позната геометрична фигура чрез умножение;
 - видове триъгълници според страните и според ъглите; чертаене в квадратна мрежа на геометрични фигури;
 - прилагане на алгоритъма за умножение и деление на числата до 1000 с едноцифрено число; пресмятане на стойността на числови изрази, съдържащи две действия; намиране на неизвестно умаляемо и на неизвестно делимо;
 - намиране на страна по дадена обиколка на фигура и други страни;
 - годишен преговор.

Помагалото може да послужи както за допълнителна работа в клас, така и за диференцирана, индивидуална и самостоятелна работа. То успешно може да се използва и от учениците, които не работят с учебника на издателство „Булвест 2000“.

Раздел: 3-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541813478
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 120
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за 3. клас: Учебно помагало (Булвест 2000)
Вашият рейтинг