Количка 0
0,00 лв.

Тестове и самостоятелни работи по математика за 1. клас (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП101733
Раздел: 1-ви клас
6,90 лв.

Всеки тест съдържа пет задачи, а всяка от самостоятелните работи – десет задачи.

Раздел: 1-ви клас

Учебното помагало е предназначено за ученици от първи клас. 

В него се предлагат:

 - вариант на анкетна карта за входяща диагностика по математика. Тя е разработена в съответствие с Наредба № 5 от 03.06.2016 г. за предучилищното образование – образователно направление „Математика“. В анкетната карта са формулирани показателите, по които се изследва детето, описана е ситуацията, в която то е поставено и въпросите и указанията, които му се поставят от анкетиращия го (учител, родител). Предложен е и начин за оценяване на отговорите на децата.

 - тестове и самостоятелни работи за текуща и изходяща диагностика по математика. Те са в съответствие с „Учебна програма по математика за първи клас“, утвърдена със заповед РД 09/1857 от 17.12.2015 г. Самостоятелната работа може да се използва като инструмент за диагностика.

Tестовете и самостоятелните работи са представени в два варианта, което създава условия за работа в две групи. Провеждат се след изучаването на определено математическо съдържание. Към първите четири самостоятелни работи не са включени тестове, тъй като учениците все още не са ограмотени. Преди започването на работа по всеки от диагностичните инструменти (тест, самостоятелна работа) на учениците се дава подходяща инструкция, организира се пълноценно запознаване с условията на задачите.

Целта е системно да се проверяват и обективно да се оценяват учебните постижения по математика на първокласниците. В резултат на това е необходимо да се извърши необходимата корекционна работа за отстраняване на пропуските при определено знание, умение.

Всеки тест съдържа пет задачи, а всяка от самостоятелните работи – десет задачи. След десетата задача е поставен специален знак, който да подсеща децата да извършат самопроверка на работата си. Поместена е и допълнителна задача за учениците с по-бърз темп на работа. Тази задача не е подходящо да се оценява.

В помагалото е предложен вариант за оценка.

Ако пособието се ползва само от един ученик, проверката на уменията се извършва чрез работата му върху задачите, предназначени за едната група. Задачите от другата група може да се решат от него след направената проверка с цел работа за отстраняване на грешките.

Ако пособието се ползва от двама ученици, чрез знак „ножица“ е показано как да се направи разрязването така, че всеки от тях да получи екземпляр от теста и от самостоятелната работа.

Раздел: 1-ви клас
Повече информация
ISBN 9789541810637
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 64
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тестове и самостоятелни работи по математика за 1. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг