Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 1. клас (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова, Благовеста Димова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП101732
Раздел: 1-ви клас
6,90 лв.

В помагалото са включени задачи по математика за 1. клас, чрез които се надгражда задължителната подготовка.

Раздел: 1-ви клас

Помагалото е предназначено за ученици от началния етап на основната образователна степен. В него са включени задачи по математика за 1. клас, чрез които се надгражда задължителната подготовка.

Изучаването на математика от учениците в началните класове се осъществява чрез решаване на задачи. Поради това голяма част от задачите в това помагало са нетрадиционни – решаването им изисква съобразителност, досещане, находчивост. Чрез тях се извършва пренос на придобитите основни математически знания и умения в нестандартни за учениците ситуации, които развиват творческите им способности.

Задачите са групирани и съобразени с темите по математика, като са предложени нестандартни задачи, занимателни задачи и задачи шеги, подходящи за голяма група ученици от 1. клас.

Това разнообразие дава възможност на учениците за изборност при математическите им занимания. След задачите са представени разсъждения, решения, отговори, които да подпомагат решаващите.

Реализираната структура на помагалото позволява на работещите с него лесно да се ориентират, да направят самостоятелен подбор на групата и видовете задачи, които са в съответствие с изучавано задължително учебно съдържание.

Макар и в неявен вид, задачите са отделени условно и са както за изучаване на естествени числа и действията с тях, така и най-достъпни варианти на комбинаторни задачи; числови ребуси; логически задачи; задачи въз основата на принципа на Дерихле, на Диофантовите уравнения; задачи за преброители, за претегления, за преливания; разнообразни геометрични задачи; задачи за подготовка за различни математически състезания.

Раздел: 1-ви клас
Повече информация
ISBN 9789541811054
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 80
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 1. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг