Количка 0
0,00 лв.

Сборник по математика за 5. клас (Анубис)

От: Г. Кожухарова, Л. Дилкина, Н. Иванова и др.

Няма наличност
SKU
АОУП51731
Раздел: 5-ти клас

Сборникът е предназначен за допълнителна подготовка по математика в 5. клас.

Раздел: 5-ти клас

Сборникът е предназначен за допълнителна подготовка по математика в 5. клас. Съдържа задачи към всички теми от актуалната учебна програма на  МОН и може да се използва заедно с всеки от одобрените учебници за този клас.
Задачите в отделните теми са систематизирани в две групи в съответствие с двете основни нива на подготовка – задължителна и избираема.

В първата група са предложени задачи, решаването на които съдейства за постигането на очакваните резултати от задължителното обучение по математика – затвърдяване на знания за изучаваните понятия и твърдения, изграждане и развиване на умения за прилагането им в различни, несложни и свързани с практиката на хората ситуации. Задачите са подходящи за самостоятелна или колективна работа по време на съответния урок или за домашна работа.
Втората група е насочена към усъвършенстване на уменията и към развиване на творческия потенциал на учениците, които проявяват засилен интерес към математиката и се стремят към постигане на по-високи резултати. Системата задачи е предвидена за надграждане на задължителните знания и предлага упражнения, които са особено подходящи за организиране и провеждане на избираемите часовете, както и за подготовка за математически състезания, олимпиади и конкурси.

В края на всеки раздел или на група уроци са предложени по два теста за самопроверка. По степен на трудност и по равнище на математическата грамотност, необходима за решаването им, задачите в първия от тестовете съответстват на задачите от първата група, а тези във втория – на задачите от втората група на темите в сборника.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9786192151720
Цветност черно/бяла
Издател Анубис
Корица мека
Брой страници 224
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сборник по математика за 5. клас (Анубис)
Вашият рейтинг