Количка 0
0,00 лв.

Работни листове по биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)

От: В. Овчаров, О. Димитров, К. Йотовска, М. Христова, Т. Димитрова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОТ9185
Раздел: 9-ти клас
6,90 лв.

Задачите, включени в комплекта работни листове, са предназначени за работа в клас или за домашна работа.

Раздел: 9-ти клас

Комплектът работни листове по биология и здравно образование за 9. клас има функция на допълнение към учебника. Задачите, включени в него, са предназначени за работа в клас или за домашна работа и осигуряват възможност за индивидуален подход и диференциране на познавателната дейност на учениците. Те създават условия за усвояване на знания, както и за тяхното систематизиране, осмисляне и затвърдяване. Помагат за формиране на умения за решаване на задачи от различен вид и с различна степен на трудност, улесняват извършването на корекционната и оценъчната дейност от страна на учителите. Комплектът работни листове може да замести тетрадката за работа в клас, тъй като към всяка тема е предвидено място за план на урока.

Работните листове съдържат множество илюстрации, схематични рисунки, познавателни и ситуационни задачи, теми за есета, въпроси и задачи върху „Химичен състав на живата материя“, „Надмолекулни комплекси“, „Структура и процеси в клетката“, „Възпроизводство на клетката“, „Приложение на знанията за клетката“. В тях са включени задачи, които изискват извършване на разнообразни учебни дейности:

 - работа с учебен текст;
 - попълване на данни в таблици и схеми;
 - ситуации, изискващи теоретичен анализ и синтез;
 - наблюдаване и описване на биологични обекти;
 - решаване на казуси и проблемни ситуации;
 - конструиране на модели на изучавани обекти;
 - провеждане на експерименти при лабораторни условия и др.

Основните дидактически функции на работните листове са свързани със: стимулиране на познавателната активност на учениците; формиране на умения за самостоятелна работа, за планиране и организация на учебната работа; засилване на интереса към практическото приложение на усвоеното знание, включително и към здравословния начин на живот. Именно тези дидактически функции правят работните листове полезни в процеса на обучение.

Раздел: 9-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541812938
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 76
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Работни листове по биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг