Количка

Празни мисли на един празен човек

От: Джером К. Джером

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ПРМКЖ02
Раздел: Хумор
6,95 лв.

 Това е първият сборник с шеговити есета на Джером К. Джером, който завинаги му отрежда място на картата на световната литература.

Раздел: Хумор

„Празни мисли на един празен човек” е първият сборник с шеговити есета на големия английски хуморист Джером К. Джером, който завинаги му отрежда място на картата на световната литература.

 

Тонът на автора от край до край е закачлив и подкупващо непринуден, за което свидетелства и начинът, по който той сам представя собствената си творба:„Днешните читатели искат книги, които поучават, възпитават и въздигат. Тази книга не би могла да въздигне и крава и затова не мога да я препоръчам с чиста съвест като някакво полезно четиво. Мога само да предложа, когато ви омръзне да четете „стоте най-добри книги”, да вземете тази за половин час. Тя ще бъде нещо различно.” (Из предговора към „Празни мисли на един празен човек”)

„Аз самият винаги ставам сантиментален, след като обядвам. Това е единственото време, когато мога да оценя подобаващо любовните истории. Когато героят притисне героинята до сърцето си с една последна безумна прегръдка и сподави риданието си, аз се чувствам толкова тъжен, все едно съм изгубил на вист. А когато накрая тя умре, тихо плача. Ако прочета същата история рано сутринта, само бих се подсмихнал презрително.”

Джером К. Джером

Прочетете повече за книгата

Раздел: Хумор
Повече информация
ISBN 9789546410931
Цветност черно/бяла
Издател Пергамент Прес
Корица мека
Брой страници 160
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Празни мисли на един празен човек
Вашият рейтинг