Количка 0
0,00 лв.

Пътуване към себе си

От: Блага Димитрова

Една книга за заминаването, за бягството, за пътя, по който поемаме в търсене на собствената си идентичност.

„Пътуване към себе си“ е една от най-ярките творби в българската проза през 60-те години на XX век. Това е книга за заминаването, за бягството, за пътя, по който поемаме в търсене на собствената си идентичност. Тук преживяванията са разказани като спомен, а самата история е своеобразен опит за преосмисляне на времето.

В книгата си Блага Димитрова поставя акцент върху моралните ценности, чувството за вина и отговорността. Тя ни помага да открием пътя към себе си, най-сложния, истински и стръмен път, криволичещ през житейските проблеми, тревожните мисли и порива на чувствата, защото:

Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен.

Повече информация
ISBN 9789542614326
Тегло 0.200000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Брой страници 416
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътуване към себе си
Вашият рейтинг