Количка 0
0,00 лв.

Малката Божана в нощта на чудесата

От: Божана Апостолова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЖБД34
10,00 лв.

"Много увлекателна и размечтаваща приказка. Хем има приключения (и кодош), хем има поука." Марин Бодаков

"Приказката е прекрасна, дано да се намери адекватен художник... А Божана Апостолова е вълшебница, която живее в замък, скрит сред пловдивските тепета, заедно с костенурка и две котки!"

Миглена Николчина

"Много увлекателна и размечтаваща приказка. Хем има приключения (и кодош), хем има поука. Хем е на пъстрия език на днешните деца, хем им дава възможност да се запознаят и с много думи, които по друг начин – освен през литературата – няма как да научат."

Марин Бодаков

"Малката Божана напуска тайно леглото си през нощта и полита над света на възрастните, за да достигне чрез крилете на въображението до свои тайни светове. Приказка, написана на един омагьосващ език, разсмиваща с щурите разговори на героите си, като авторката нито за миг не забравя да бъде внимателна към възприятията на по-малките си читатели. Какво пък, притрябвали са ни скучните заръки на порасналите, детството е по-мъдро."

Мария Калинова

"Приказката е великолепна! Отваря и врата към фантастични светове, и апетит за четене, което ми се струва най-важно. Езикът, през който мисли и говори малката Божана, е напълно неподправен, заразителен, сякаш чуваш гласът ̀̀и да звънти и да се рее в пространството... Тук иронията и сериозното са така неразчленимо и завладяващо свързани, че правят приказката философска и вълнуваща не само децата!"

Камелия Спасова

Повече информация
ISBN 9789544917753
Цветност цветна
Издател Жанет - 45
Корица мека
Брой страници 68
Дата на издаване 2012 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Малката Божана в нощта на чудесата
Вашият рейтинг