Количка

Литература за матура. Теоретична част и тестове

От: Ваня Чернева

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
КОПУП1217
7,20 лв.

Шестнадесет теста по литература – всеки един от авторите, изучавани в 11. и 12. клас, е представен с тест, включващ 15 въпроса. В два отделни теста – поезия и проза, е разгледано творчеството на Иван Вазов.

Помагалото е съобразено с учебно-изпитната програма за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Книгата съдържа 16 теста, които са изградени така, че да помогнат на зрелостниците да си припомнят и затвърдят знанията, натрупани в часовете по литература в 11. и 12. клас, свързани с важни биографични данни за всеки от авторите, специфични особености на литературните направления, теми, мотиви и идеи, разгърнати в изучаваните произведения, разпознаване на художествени изразни средства. Тестовите задачи помагат да се припомни прочетеното за всеки от авторите и образния свят на изучаваните творби.
Теоретичната част, включена в книгата, ще помогне на зрелостниците да си припомнят и обобщят своите знанията, свързани с езика на литературата, и ще ги направи по-уверени в разчитането на художествените послания.

  • Какво трябва да знаете за елементите на формата и съдържанието на литературно произведение
  • Род, вид и жанр
  • Видове герои
  • Жанрова принадлежност на творбите, включени в изпитната програма
  • Тропи и фигури на езика
  • Кратък речник на литературните термини
  • Автори: Христо Ботев, Иван Вазов (проза), Иван Вазов (поезия), Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Елин Пелин, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Гео Милев, Атанас Далчев, Елисавета Багряна, Йордан Йовков, Никола Вапцаров, Димитър Димов, Димитър Талев
Повече информация
ISBN 9786197134384
Цветност черно/бяла
Издател Коала Прес
Корица мека
Брой страници 104
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Литература за матура. Теоретична част и тестове
Вашият рейтинг