Количка

Кръвта на Олимп – книга 5 (Героите на Олимп)

От: Рик Риърдън

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЕГПГО5
24,90 лв.

Въпреки че героите от „Арго II“ спечелиха много битки, все още не може да се каже, че са близо до целта си – да победят майката-земя Гея.

Въпреки че героите от „Арго II“ спечелиха много битки, все още не може да се каже, че са близо до целта си – да победят майката-земя Гея. Нейните гиганти се въздигнаха и са по-силни отвсякога. Трябва да бъдат спрени преди Празника на Надеждата, когато Гея планира да пренесе в жертва двама героя. Тя има нужда от тяхната кръв – кръвта на Олимп, за да се пробуди напълно.

Независимо, че са страшно изкушени да отнесат Атина Партенос в Атина и да я използват като тайно оръжие, героите са убедени, че мястото й е в Лонг Айлънд, където може и да успее да предотврати сблъсъка между двата лагера.

Така че Атина Партенос тръгва на запад, а „Арго II“ – на изток. Боговете са безполезни, понеже все още страдат от раздвоение на личността. Съдбата на целия свят лежи на раменете на шепа млади герои. И да, те съзнават опасността, която ги чака в Атина, но нямат друг изход, освен да се отправят натам. Вече са дали твърде много свидни жертви. А ако Гея се пробуди, играта свършва.

Книгите от поредицата „Героите на Олимп” са безспорни бестселъри на New York Times, USA Today и Amazon, а у нас също оглавяват класациите за тийн литература. „Интелигентно написано, забавно и вълнуващо”, така се изказват за последния роман в серията от The Times. „Дългоочакваният финал на едно изумително приключение”, възкликват от Telegraph Weekend. „Чисто и просто легендарно”, лаконично се изказват за „Кръвта на Олимп” от The Guardian. Най-четеният автор за деца след Дж.К. Роулинг обещава скоро да зарадва своите (по)читатели с нови приключения, но този път вдъхновени от скандинавската митология. Новата поредица ще носи името „Магнус Чейс и боговете на Асгард”, а първата книга от нея ще се появи на книжния пазар през есента на 2015 г.

***

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Повече информация
ISBN 9789542713241
Цветност черно/бяла
Издател Егмонт
Корица твърда
Брой страници 504
Дата на издаване 2014 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кръвта на Олимп – книга 5 (Героите на Олимп)
Вашият рейтинг