Количка 0
0,00 лв.

Съвременна проза | Страница 4

Артикули 61-80 от 1302

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Неопитомена
  Неопитомена
  Гленън Дойл
  28,90 лв.
 2. Малибу в пламъци
  Малибу в пламъци
  Тейлър Дженкинс Рийд
  24,00 лв.
 3. Висок залог
  Висок залог
  Даниел Стийл
  16,99 лв.
 4. Годината на нашата любов
  Годината на нашата любов
  Катерина Бонвичини
  19,90 лв.
 5. Конемара
  Конемара
  Никола Матийо
  19,99 лв.
 6. Паломар
  Паломар
  Итало Калвино
  18,00 лв.
 7. Олива Денаро
  Олива Денаро
  Виола Ардоне
  19,00 лв.
 8. Обещанието
  Обещанието
  Деймън Галгът
  18,90 лв.
 9. Ще се върна за теб
  Ще се върна за теб
  Кристин Димитрова
  20,00 лв.

Артикули 61-80 от 1302

Настрой възходяща посока
на страница

Литературното творчество е начин за себеизразяване и споделяне с широката аудитория възгледите на автора за живота и посоката, в която светът върви. Общественото мнение също бива често пъти позиционирано в художествените произведения или прозаичните творби. Последните имат специфична поетична структура, при която рационалният елемент е с приоритет. Прозата като вид литературен жанр развива модерна и съвременна концепция, която следва обективната реалност и недвусмислената реч. 

С какво се характеризира съвременната проза

Важно е да се знае, че тя бива два вида - разказна и нелитературна/демонстративна. Разказната проза включва някои художествени елементи, които са присъщи на романите и разказите; а демонстративната се характеризира с дидактичния дискурс и типичния стегнат стил на изразяване при написването на трактати, писма, диалози и др. 

Липсата на формалности е също присъща на прозата като модерен литературен жанр, при който се наблюдава динамика, но и сдържаност в същото време. Ако сте почитатели на свободния стил на комуникация и добре изнесените текстове, именно прозаичните произведения са четивото, на което трябва да заложите. Подобни книги ще откриете в онлайн книжарница ХЕРМЕС, където сме събрали за Вас българска, европейска и световна литература, както и известни автори, които си заслужава да прочетете. 

Предпочита ли се този жанр

Категорично може да се каже, че да, прозата е все по-често предпочитан вид литература, която предлага оригинален прочит на съвременното битие, което много често бива и осмивано по интелигентен и своеобразен начин. Това ни помага да разширим мирогледа си, както и да видим “цялото” през една по-различна призма. Купете интересни книги на изгодни цени от книжарница Хермес и бъдете модерни дори и в литературата, която четете. 

Кои автори се четат най-много

При нас ще откриете богата колекция от автори на проза, които ще Ви завладеят със своите интригуващи произведения:

 • Хотел "Фланаганс" - Оса Хелберг;
 • Алхимикът - Паулу Коелю;
 • Моя мрачна Ванеса - Кейт Елизабет Ръсел;
 • Моят чичо Осуалд - Роалд Дал;
 • Авария на края на галактиката - Етгар Керет;
 • Бележити писма за котки - Шон Ъшър и др. 

 

Когато ни омръзне от еднообразието, започваме да търсим нещо различно. Можем да се разнообразим с поезия и проза, като и двата литературни жанра се харесват от младото поколение. Много често те проявяват в една хармонична симбиоза, при която се наблюдават класически художествени похвати, като алитерация, ритми, метафора и др.