Количка 0
0,00 лв.

Гордост и предразсъдъци (Vintage Classic)

От: Джейн Остин

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БКТК01
19,99 лв.

„Освен да бъде омъжено, едно момиче иска да от време на време да не му провървява в любовта.“

Любовните отношения между своенравната Елизабет Бенет и нейния високопоставен ухажор – Фицуилям Дарси, минават през големи перипетии. За да възтържествува любовта обаче, тя трябва да преодолее своите предразсъдъци, а той – да смири гордостта си. Или може би тя да се избави от своята криворазбрана гордост, а той – от класовите си предразсъдъци. Само тогава любовта е възможна.

***

Джейн Остин (1775–1817) е една от най-известните и обичани английски писателки. Романите й „Гордост и предразсъдъци“, „Разум и чувства“, „Ема“, „Менсфийлд парк“ и др. и до днес се радват на нестихващ интерес. В тях авторката описва живота на дребната аристокрация в провинциална Англия. Невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония прави книгите й неустоими. А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Джейн Остин продължава да е любима авторка на млади и стари.

Повече информация
ISBN 9786197106381
Тегло 0.250000
Цветност черно/бяла
Корица твърда
Размери 13х20
Брой страници 456
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гордост и предразсъдъци (Vintage Classic)
Вашият рейтинг

„Гордостта се отнася повече към мнението ни за нас самите, а суетността към онова, което бихме искали другите да мислят за нас.“