Количка

Евангелието на Локи

От: Джоан Харис

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
СИ776
18,00 лв.​Авторката на „Шоколад“ разказва една вълнуваща история, базирана на скандинавската митология в романа „Евангелието на Локи“. В тази книга разказвач е самият бог Локи, който представя една малко по-различна, изпълнена с черно чувство за хумор и самоирония версия на познатите събития от митовете на викингите.
Скандинавската митология през погледа на най-симпатичния антигерой в нея или един завладяващ роман от Джоан Харис

Локи съм аз. Локи, Носителят на светлината, неразбраният, изменчивият, привлекателният, скромният главен герой в тази конкретна сбирщина от лъжи. Не вярвайте на всичко в нея, но тя е поне толкова истинска, колкото официалната версия – и по-забавна, нищо че го казвам аз самият.

До този момент историята на Один ме представяше в доста незавидна светлина. Сега е мой ред да взема думата.

Авторката на бестселъра  „Шоколад“  разказва една вълнуваща история, базирана на скандинавската митология в романа „Евангелието на Локи“.

В тази книга разказвач е самият бог Локи, който представя една малко по-различна, изпълнена с черно чувство за хумор и самоирония версия на познатите събития от митовете на викингите.

Да бъде светлина!

Със своята репутация на измамник и способността му създава поне проблеми Локи е мразен и от богове, и от великани, и от демони. Той не е удобен за никого и единствено Один продължава да го търпи и закриля. Само той разбира, че Локи е носител на Хаоса, а Хаосът носи така нужната за света промяна. Но дали Один не греши и може ли Хаосът да бъде опитомен? Може ли с него да се преговаря?

В тази версия на скандинавската митове Джоан Харис си позволява доста творческа свобода, за да изгради образа на един изключително привлекателен антигерой. Тази история е разказана лично от него и в нея той признава своите грехове, но разкрива и мрачните тайни, криещи се зад бляскавата фасада на Асгард.
Повече информация
ISBN 9789542835776
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 892
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Евангелието на Локи
Вашият рейтинг