Хавиер Сиера е единственият съвременен испански писател, чиито книги влизат в Топ 10 на класациите за бестселъри в САЩ. Творбите му са преведени на повече от 40 езика и вдъхновяват множество читатели, които в книгите търсят нещо повече от забавление или интрига. 

По време на карантината в Испания се ражда идеята за най-новата му книга „Посланието на Пандора“. Авторът споделя, че е имал намерение да довърши други, вече започнати проекти, но информацията за положението, в което се намира светът, за противоепидемичните мерки и не на последно място – конспиративните теории, го подтикват да напише книга – послание към света. Повече за изданието може да видите тук, а ето какво споделят различни писатели и журналисти за Хавиер Сиера и книгите му:

 

 

Нещо, което хората смятат за мит, за Сиера е загадка, която трябва да разреши. Той не гледа на света както всички останали.
Хуан Гомес Хурадо, писател

~~~

Неговите романи са нещо изключително. Нещо, което се случва рядко, защото са много по-добри от общото ниво и много по-забавни от това, което мазохистичните литературни канони налагат.
Анхелес Лопес, в. „Ла расон“

~~~

Друг ключ за разбирането на успеха му се крие в неговите искреност, креативност, достоверност и честност като писател.
Литературно списание „Турия“

~~~

Както някои актьори възкресяват своите герои на сцената по метода на Станиславски, така писателят и журналист Хавиер Сиера вдъхва живот на романите си, изпитвайки лично техните художествени търсения.
Лейре Ексалада, „Всекидневник на Навара“

~~~

Той е сериозен човек, политически коректен и превъзходен събеседник.
Исабел Лосерталес, сп. „Жена“

~~~

Продължава да бъде все същият достъпен и очарователен човек, който хипнотизира дори и по време на непринудените разговори до кафемашината, в които ти разкрива някоя мистерия.
Марта Роблес, в. „Ла расон“