Количка
Вход

Биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)

От: В. Овчаров, О. Димитров, К. Йотовска, М. Христова, Т. Димитрова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
БОУ9185
Раздел: 9-ти клас
13,00 лв.

 Учебникът е основно средство за овладяване на знания и умения, както и за формиране на заложените в учебната програма ключови компетентности

Раздел: 9-ти клас

В учебника по биология и здравно образование за 9. клас са предложени интересни възможности за реализиране на определените в Държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и учебната програма по биология и здравно образование за 9. клас очаквани постижения на учениците. Той е основно средство за овладяване на знания и умения, както и за формиране на заложените в учебната програма ключови компетентности, свързани с клетката – химичен състав, надмолекулни комплекси, структура и процеси, възпроизводство на клетката и приложение на знания за клетката.

Учебното съдържание е организирано в пет основни раздела: „Химичен състав на живата материя“, „Надмолекулни комплекси“, „Структура и процеси в клетката“, „Възпроизводство на клетката“, „Приложение на знанията за клетката“. Учебникът съдържа теми, свързани с основни знания за клетката и приложението им в науката, биотехнологичните производства, медицината, селското стопанство, опазването на околната среда.

Учебното съдържание е разпределено в уроци за: 

· нови знания – 22; 
· преговор и обобщение – 2; 
· практически дейности – 7; 
· дискусии, дебати, семинари – 2; 
· контрол и оценка – 3.

Въпросите и задачите в края на всяка тема, както и тези за самооценка дават възможност за проверка на знанията и помагат за формиране на умения за прилагането им в различни ситуации. Темите за лабораторна работа и други практически дейности са възможност за практическо приложение на придобитите знания и формиране на различни умения за наблюдение на клетки, клетъчни структури и процеси. Системата за самооценка в края на учебника предоставя възможност за създаване на реална представа за равнището на придобитите знания и умения. Богатият илюстративен материал – изображения, схеми, таблици, подпомага създаването и поддържането на интерес у учениците, както и стимулирането на познавателната им активност.

Раздел: 9-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541812310
Цветност цветна
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 128
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Биология и здравно образование за 9. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг