Количка 0
0,00 лв.

Златният век на българската опера

От: Боянка Арнаудова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛИСТ816
26,00 лв.

Златният век на българската опера“ е история на успеха. Разказва за прочути артисти от Софийската опера – българи, които в аскетичното тоталитарно време пеят с огромен и траен успех в „Ла Скала“ в Милано, Виенската и Метрополитън опера, в „Ковънт гардън“, Берлинската и Парижката опера.

Златният век на българската опера“ е история на успеха. Разказва за прочути артисти от Софийската опера – българи, които в аскетичното тоталитарно време пеят с огромен и траен успех в „Ла Скала“ в Милано, Виенската и Метрополитън опера, в „Ковънт гардън“, Берлинската и Парижката опера. Феноменално поколение, създало легендата за „българската оперна школа“, свързало завинаги името на България със световното оперно изкуство.

Проф. Боянка Арнаудова, повече от две десетилетия драматург на Националния театър за опера и балет в София, е свидетел на техния възход и триумф, има лични контакти, спомени и приятелства, които дълбоко я свързват с тях. Обективно и професионално, искрено, емоционално и колоритно, тя прави портрети на 20 от най-даровитите певци на театъра, вградили имената си в летописа на националната и европейска култура. Звезди на планетарното небе.

***

Боянка Арнаудова е сред най-големите авторитети в българската музикална академична общност. Повече от две десетилетия тя е драматург на Софийската опера и наблюдава отблизо раждането, възхода и триумфа на десетки наши певци. Като музикален критик и изследовател на българското оперно творчество и изпълнителско изкуство, проф. Арнаудова има стотици публикации в медиите и специализираните издания.

Повече информация
ISBN 9786197596816
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Лист
Корица твърда
Размери 13х21
Брой страници 608
Дата на издаване 2022 г.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Златният век на българската опера
Вашият рейтинг