Количка

Живот в зоната на преход

От: Д-р Джеймс Холис

Книгата "Живот в зоната на преходще Ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.
Наръчник за устойчива психика в периоди на промяна

Читателите на д-р Холис го познават като проникновен мислител с дълбоки и изкусни прозрения за вътрешното развитие на човека. В "Живот в зоната на преход" разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби в човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще Ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.

Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието – изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни укаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.

Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас. Тук няма да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на Живот в зоната на преход ще откриете основания за надежда.

"Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде", учи Холис. "Когато понесем непоносимото,преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис,за който изобщо не сме знаели".

Книгата представлява въведение в дълбочинната психология за широката публика и предлага решение на следните проблеми:

- Какви са причините за ръста на тревожността в наше време?

-Защо социалните институции не се справят с проблема?

- Какво е дълбочинна психология, нейните принципи и практики?

- Какво можем да научим от литературата и фолклора?

- Какви са нашите задачи?

- Кои са основните концепции на юнгианската психология?

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията. Практическите съвети, илюстрирани с примери от дълбоките му познания в областта на литературата, подчертават универсалността на архетипите през различните времена и култури.
Повече информация
ISBN 9789544749088
Тегло 0.2800
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 240
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Живот в зоната на преход
Вашият рейтинг