Количка 0
0,00 лв.

Женски работи

От: Мила Михова, Йоана Мирчева, Малвина Болярска, Ралица Найденова, Цветелина Цветкова, Албена Алексиева, Полина Видас, Надя Станчева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ПКЗП07
12,00 лв.

"Женски работи" събира на едно място най-добрите дами, писали за проекта

В новия сборник "Женски работи" ще откриете истории от: Мила Михова, Йоана Мирчева, Малвина Болярска, Ралица Найденова,Цветелина Цветкова, Албена Алексиева, Полина Видас, Надя Станчева.

 

"Женски работи" събира на едно място най-добрите дами, писали за проекта

В новия сборник "Женски работи" ще откриете истории от: Мила Михова, Йоана Мирчева, Малвина Болярска, Ралица Найденова,Цветелина Цветкова, Албена Алексиева, Полина Видас, Надя Станчева.

"Имам един приятел, джазов музикант, тромпетист. Невероятен е. Ходя да го слушам почти всяка вечер от месеци насам. Свири една моя любима песен, стара песен на Бейкър. Свири една и съща композиция, но всеки път звучи различно. Бяхме пийнали една вечер, когато още пиех... и се опитах да му кажа как ме кара да се чувствам тази песен. И как музиката ми въздейства, и как начинът, по който свири, ми въздейства. А той поклати глава и каза: "Джоан, не може да говориш за музиката. Да говориш за музиката е като да танцуваш за архитектурата".

Това е монологът на героинята на Анджелина Джоли, с който започва един любим филм - Playing by heart. Сетих се за него, тъй като Турийска иска да напиша предговор, а аз хич не ги обичам тези работи. "В такъв случай и да говориш за любовта, казва по-късно Джоан, е като да танцуваш за архитектурата." Същото е и с литературата. Не ми е любимо да се говори, да се анализира, да се правят обобщения. Или четеш, или не. Няма да ви навивам да прочетете тази книга. Щом е в ръцете ви, вероятно имате такова намерение. Единственото, което знам, е, че ще се забавлявате при срещата си с тези интересни жени. И че ще ви въздействат техните текстове. Как? На всеки според личните му сетива.

Много критици делят литературата на висока и ниска. Аз съм автор от тези с ниската (според тях). Тези момичета тук, като част от проекта "Приказки" - също са от тези. "Пощенска кутия за приказки", ако питате критиците, е страшна чалга. А аз много се радвам, че точно тази "чалга" успява вече години наред да конкурира успешно онази, истинската. Пълни зали, само че с одухотворени лица, с красиви хора, които са дошли, за да слушат литература. Да, наистина, огледайте се наоколо, когато сте на "Приказките", аз съм го правила, наистина са красиви хората, които идват. И всъщност, освен всичко друго, това е едно чудесно място да си намериш гадже.

Част от разказите в тази книга вече сте "слушали" и "гледали" през прочита на някой друг. Сега ви предстои удоволствието да ги прочетете през себе си. С друга част ще се срещнете за пръв път - и това е още по-приятно - защото, нали знаете, като прочетеш книгата, а после гледаш филма, често оставаш разочарован. Въпреки че тези, които ви "прожектират" филма на "Приказките", са много яки хора и обикновено четат страхотно. С изключение на случаи, в които някой се качва много пиян на сцената и пада от стола. И това го е имало. И е част от очарованието на формата.

Нещо за "чиклита" да кажа - смятан за фриволен и несериозен жанр, за него задължително се поставят снизходителни етикети. Момичетата в тази книга не са точно от тия, даже един от авторите редовно пише в първо лице мъжки род. Така че, не очаквайте сладникави женски работи и изобщо нищо не очаквайте, а се хвърляйте в света на тези прекрасни създания и се обзалагам, че ще се намерите в тях. И ще ви стане едно хубаво от мисълта: "И аз така!". Приятно съпреживяване ви пожелавам, а на критиците - да го духат."

- Ваня Щерева

 

Повече информация
ISBN 9786199042199
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Пощенска кутия за приказки
Корица мека
Размери 15х21
Брой страници 144
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Женски работи
Вашият рейтинг