Количка

Жена без значение

От: Оскар Уайлд

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ПРТКК770
11,99 лв.
​Маестрото на английския естетизъм, блестящият писател и рядък представител на своето време Оскар Уайлд се прочува благодарение на своите пиеси – изящни и остроумни, от които в настоящото издание е представена „Жена без значение“.
Един младеж с обикновен произход получава длъжността на секретар на лорд, известен светски лъв. Но защо майката на юношата, която отначало така се радва на кариерата на любимия си син, е категорично против той да приеме примамливото предложение?
Маестрото на английския естетизъм, блестящият писател и рядък представител на своето време Оскар Уайлд се прочува благодарение на своите пиеси – изящни и остроумни, от които в настоящото издание е представена „Жена без значение“. Един младеж с обикновен произход получава длъжността на секретар на лорд, известен светски лъв. Но защо майката на юношата, която отначало така се радва на кариерата на любимия си син, е категорично против той да приеме примамливото предложение?

В разказа „Моделът милионер“ на Хюи Ърскин му липсва житейски прагматизъм, всичките му начинания се провалят и той не успява да се ожени за любимата си, чийто баща го отпраща с искането да изчака до подобри времена, когато да разполага със собствени десет хиляди паунда. Но откъде да ги вземе Хюи, щом раздава и последните си пари на бедните?

В „Кентървилският призрак“ семейството на американския посланик се мести в замък, обитаван от призрак. Вирджиния, дъщерята на посланика, се сприятелява с призрака и накрая му помага да се отърве от проклятието.
Повече информация
ISBN 9786191533770
Тегло 0.2500
Цветност черно/бяла
Издател Паритет
Корица мека
Размери 12х16
Брой страници 224
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Жена без значение
Вашият рейтинг