Количка

Желязното море. Как Съюзниците унищожават линкорите на Хитлер

От: Саймън Рийд

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ПК952
19,00 лв.
В "Желязното море" историкът Саймън Рийд пресъздава подробно хода на жестоките сражения, водени от британските военноморски и военновъздушни сили за унищожаване на "гръбнака" на надводния флот на нацистка Германия през Втората световна война - четирите линкора "Бисмарк", "Тирпиц", "Шарнхорст" и "Гнайзенау". 
​В "Желязното море" историкът Саймън Рийд пресъздава подробно хода на жестоките сражения, водени от британските военноморски и военновъздушни сили за унищожаване на "гръбнака" на надводния флот на нацистка Германия през Втората световна война - четирите линкора "Бисмарк", "Тирпиц", "Шарнхорст" и "Гнайзенау". Те са едни от най-големите по тонаж и с най-мощно въоръжение военни кораби в света по това време, които не дават покой на британския премиер Чърчил, докато не бъдат потопени.

Особено драматичен епизод от книгата е осъществяването на операция "Колесница" - дързък морски десант на 611 британски командоси и матроси. През нощта на 28 март 1942 г. те нахлуват в пристанището на окупирания френски град Сен Назер, охранявано от многократно превъзхождащи германски сили. Благодарение на храбростта и несломимия дух на британците, целта да се разруши огромният сух док "Нормандия" е постигната, но само 227 души поемат обратно към дома...

Използвайки военни архивни документи, лични писма и спомени на очевидци, Рийд сътворява вълнуваща реа­листична история за трагични събития, която зав­ладява съзнанието и се чете на един дъх.
Повече информация
ISBN 9786192431952
Тегло 0.3000
Цветност черно/бяла
Издател Прозорец
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 304
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Желязното море. Как Съюзниците унищожават линкорите на Хитлер
Вашият рейтинг