Количка 0
0,00 лв.

Завист и благодарност и други трудове 1946-1963

От: Мелани Клайн

Този сборник със статии на Мелани Клайн прави основополагащите й идеи достъпни за педагози, психолози и психотерапевти, както и за студенти, обучаващи се в тези специалности.

Този сборник със статии на Мелани Клайн прави основополагащите й идеи достъпни за педагози, психолози и психотерапевти, както и за студенти, обучаващи се в тези специалности. Тя ще е полезна и за по-широката публика - и особено за родителите, които се интересуват от вътрешния свят на децата. Книгата запознава читателя с дълбоко хуманните приноси на Клайн към психоаналитичната практика и ще бъде особено ценна за клиницистите, които работят с пациенти със сериозна патология, тъй като ще осветли вътрешния свят и сложните им отношения с хората.

- Д-р Майкъл Фелдман, почетен сътрудник, обучаващ и супервизиращ аналитик към Британското психоаналитично общество и Института по психоанализа, Лондон. Бивш председател на Мелани Клайн Тръст.

 

Книгата, която държите в ръцете си, е първият превод на "Завист и благодарност" на Мелани Клайн. Публикуването на най-важните й статии на български език е резултат от дългогодишното сътрудничество на инициатора на проекта д-р Светлозар Василев с Мелани Клайн Тръст. Тя е замислена като допълнение към сборника "Съвременна клайнианска психоанализа", който представя приносите на водещи специалисти от Европа и Великобритания в тази област. Редакторът, преводачът и издателството, които седят зад публикуването на сборника, заслужават специална похвала за усилието тази важна книга  да достигне до широката българска аудитория.

- Д-р Айлин Макгинли, обучаващ и супервизиращ аналитик, Британско психоаналитично общество, Лондон.

***

Мелани Клайн (1882–1960) е една от най-важните фигури в психоанализата. Нейните идеи са от огромно значение за съвременната теория и практика, а клиничните й приноси продължават да се изучават във всяка обучителна програма в света. Именно на Клайн дължим описанието на най-ранните фази на емоционалния живот и откритието, че първите отношения с майката са от ключово значение за психичното здраве на индивида през целия му живот. Сборникът „Завист и благодарност“ съдържа най-значимите й изследвания върху вътрешния свят в норма и патология и ще е от значителна полза за широк кръг читатели - родители, лекари, психолози, психотерапевти, както и за всеки любопитен към света на несъзнаваното.

Повече информация
ISBN 9786190212997
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 14.5х21.3
Брой страници 488
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Завист и благодарност и други трудове 1946-1963
Вашият рейтинг