Количка 0
0,00 лв.

Заветът на Орфей

От: Спасимир Тренчев

‌Неразказаната история на Орфей отвъд легендите.

‌Неразказаната история на Орфей отвъд легендите.

Атлантида потъва. Седем жреци са изпратени в различни краища на планетата, за да работят за обединение на противоположностите. 

Орфей се заселва в Родопите. На избраните той разкрива тайното познание в седем различни по вид изпитания. Разбулва им как звуците въздействат върху природата и защо само човек може да активира големите каменни съоръжения.

Защо Орфей губи Евридика? Какъв е конфликтът между него и лунната жрица Аглаоника, експериментирала с климата и с биологични видове?

***

Темата и фабулата са съставени от малки парченца древни писания и артефакти, част от цялата земна история, и от доказателства, че на територията на Северна България е било огнището на световната цивилизация. Писателят е съумял да внуши пестеливо и деликатно, както силата на любовния огън, тъй и необичайното, което иде от земното и божественото. 

- Бойко Беленски, доктор на историческите науки

Музиката и знаковите цветове, геометричните фигури и сакралните числа изграждат една нова вселена, в която се търси хармонията към сърцата на хората. Писателят експериментира с фактите и хипотезите, надгражда познатото с малко познатото и фантазията, за да достигне далече отвъд очакваното от учените. 

- Красимира Кацарска, литературен критик

Спасимир Тренчев много умело съчетава познатата фактология с интуицията и прозрението, за да изгради един изключително увлекателен и емоционален разказ за Орфей и неговите послания.

- Проф. Дамян Попхристов, председател на Български център „Просветление“

Повече информация
ISBN 9786197535013
Цветност черно/бяла
Издател Книги за всички
Корица мека
Брой страници 256
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Заветът на Орфей
Вашият рейтинг