Количка 0
0,00 лв.

Заветът на водата

От: Абрахам Вергезе

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛБ431
34,90 лв.

Написан на красив език, просмукан с тънко чувство за хумор и дълбоки чувства, „Заветът на водата“ е сред най-красивите и увлекателни романи, издавани в последните години.

Веднага след излизането си „Заветът на водата“ на Абрахам Вергезе се превръща в абсолютен бестселър. Южна Индия, семейни тайни, пагубни страсти, целебна мъдрост и още много човешки истории, вплетени в историята на страната. Действието на романа се развива от 1900 до 1977 г. в Керала на Малабарското крайбрежие в Индия и обхваща три поколения от семейство, застигнато от зловещо проклятие: по един човек от всяко поколение умира от удавяне, а в Керала водата е навсякъде.

В началото на ХХ в. едно дванайсетгодишно момиче поема с лодка, за да се омъжи за човек на четиресет години, когото ще види за пръв път. Оттук започва удивителният живот на младата жена, през който ще станем свидетели на какви ли не промени и който е изпълнен с радост и победи, но и с тегоби и загуби. В романа няма отрицателни герои, всички психологически драми и трагедии са вместени в делничния бит и не го разрушават, както всъщност е и в истинския живот. Семейната сага е замислена като възхвала на майката, на жената и великата ? мъдрост и сила. И след като я прочетем, оставаме с усещането, което носим още от детството: че нашият свят се крепи именно на любовта към живота, на състраданието и съпричастността.

Повече информация
ISBN 9786197670431
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Лабиринт
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 640
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Заветът на водата
Вашият рейтинг