Количка

Заговорът срещу Ленин. Историята на една непозната война

От: Барнс Карн

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЕРА6103
19,99 лв.

​Когато през октомври 1917 г. Ленин взема властта и извежда Русия от Първата световна война, съюзниците трябва да предприемат действия срещу нарастващото му влияние. По нареждане на лидерите във Вашингтон, Париж и Лондон няколко оперативни служители в Москва подготвят опасния заговор.
Това е историята на шепа тайни агенти и на руснаци, противници на режима, които възнамеряват да превземат Москва, воюват срещу Червената армия и организират държавен преврат срещу съветския лидер Владимир Илич Ленин. Целта на съюзниците е да поставят техен избраник, който да върне Русия във войната срещу Германия. Последствията са ужасяващи - хиляди са арестувани и разстреляни, както военни, така и цивилни.

Операцията остава в историята като един от най-дръзките шпионски заговори. Историците я считат за неофициалното начало на Студената война. Барнс Кар прави единствено по рода си, изключително задълбочено изследване по темата. Той подбира неизвестни досега подробности от архивите на 20-ти век, за да ни разкаже за печалните събития.

Повече информация
ISBN 9789543896103
Тегло 0.4000
Цветност черно/бяла
Издател Ера
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 446
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Заговорът срещу Ленин. Историята на една непозната война
Вашият рейтинг